Belardent 2019; staat gewoon op eigen benen

Belardent 2019 vergelijkt men wel eens met de wijnen uit de Chablis, maar kan je dat vergelijk wel maken?

Deze witte wijn uit de Pays d’Oc heeft een alcoholpercentage van 13% en is gemaakt van de Picpoul Blanc druif. 100% welteverstaan. De zoute zeebries wordt zacht door de wijngaarden geblazen en zorgt voor wat koudere nachten. Er wordt vaak een vergelijk gemaakt met de Chabliswijnen, maar ik betwijfel of je dat vergelijk wel kunt maken. Proeven zal de doorslag geven.

Belardent 2019 is te koop bij de WIJNBEURS voor de prijs van € 10,99. 

Laat de wijn spreken!

Belardent 2019

De kleur van deze Belardent 2019 is helder en zuiver. Lichtgeel/witgoud over de tong met een mooie witgouden fonkeling in de rand. Mooie kleur. (2,8)
In de neus komt er wit en geel fruit naar voren van ananas en peer en pruim. De neus komt redelijk goed los. (3,7)
Op de tong komt deze witte Pays d’Oc wijn vriendelijk en zacht over. Mooi rond met heerlijk fruit van ananas, peer en pruim. Smakelijk en sappig. Licht ziltig. Redelijk goed op de mid-palate en in de breedte en diepte is het voldoende. Zachte zuren. Sappige goede zachte fruitige afdronk. (6,0)

Belardent 2019 wordt aangeprezen als de “Chablis van het Zuiden”, maar eerlijk gezegd is een Chablis echt een hele andere wijn. Je moet jezelf niet vergelijken met andere wijnen, maar gewoon staan voor je eigen kracht en kwaliteit. En deze Belardent 2019 heeft ruim voldoende fruit in zich dat smakelijk en sappig overkomt. Kan gewoon op eigen benen staan en heeft geen vergelijking nodig. (2,2)

Belardent 2019 verdient van mij een totaal van 14,7 punten

Nu drinken en nog wel een jaartje houdbaar.

Wijngekken….een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *