Beauté du Sud Chardonnay 2020, voldoet aan de verwachtingen

Op de proeftafel staat een Chardonnay uit de Zuid-Franse wijnstreek Languedoc-Roussillon. Een betaalbare wijn die voldoet aan de verwachtingen.

De drijvende kracht achter het wijnhuis Beauté du Sud (schoonheid van het zuiden) is Alain Grignon. Het huis is sinds 1998 gevestigd in Carcassonne.

Deze wijn is voor 100 procent gemaakt uit de Chardonnay druif. De druiven ondergaan een korte schilweking en worden dan zacht geperst en vergist in Franse eikenhouten vaten. Ook de rijping van de wijn vindt hierin plaats. Ik proef de Chardonnay van de kersverse oogst 2020. Een wijn met 13,5 procent alcohol.

Beauté du Sud Chardonnay 2020

Een heldere, licht strogele kleur met een iets groene zweem erin.
Frisse neus met mooie fruitaroma’s van perzik, peer en abrikoos. Een snufje citrusfruit zit er ook bij.
Romig en rond in de eerste aanzet met redelijk wat zuren. Rijp en levendig fruit van perzik en lychee. Iets vanille en wat honing. Iets mollig. Goed in balans; het smaakpalet is evenwichtig.

“What you see is what you get” is absoluut van toepassing op deze wijn. Geen verrassing: er is niets mis mee, dit is een typerende Zuid-Franse Chardonnay. Een correct glas wat velen zal aanspreken, voor een betaalbare prijs.

Beauté du Sud Chardonnay 2020 scoort 13,3 punten.

Verkoper van deze Beauté du Sud Chardonnay 2020 is wijnwebshop Bovino. Een fles van deze Beauté du Sud Chardonnay kost u € 7,91.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *