Bastianshauser Hof Spätburgunder Rosé Feinherb 2020, toegankelijke zomerse rosé

Uit de regio Rheinhessen komt deze feinherb rosé van wijnhuis Bastianshauser Hof. Een rosé die geheel past in dit jaargetijde.

Wijn van dit huis uit Bechtheim is al eens in mijn glas belandt. In dat geval was het een prachtige Pinot Noir, uit de eigen lijn van Sebastian Erbeldinger. Nu staat er een rosé in het glas, uit de Edition S&R serie.

Edition S&R staat voor Sebastian en Ralf Erbeldinger. Het zijn wijnen waarbij opbrengstreductie, een selectieve oogst, rijping in de kelder en vooral een zorgvuldige selectie de basis eisen zijn waaraan deze wijnlijn moet voldoen. De druiven komen allemaal van percelen die eigendom zijn van de wijnmakerij rond Bechtheim.

De term Feinherb houdt in dat dit geen droge rosé is; er zit een restzoetje in. Dan weet u wat voor smaaktype u kunt verwachten, als u flessen met deze term op het etiket tegenkomt. Deze rosé is gemaakt uit de Spätburgunder druif en heeft een alcoholpercentage van 12 procent.

Diverse wijnen van dit huis zijn verkrijgbaar bij 24Wines.nl. Een fles heeft een prijskaartje van € 9,95.

Bastianshauser Hof Spätburgunder Feinherb Rosé 2020

In het glas een heldere zalm-rosé kleur, met een redelijk volle intensiteit.
In de neus aroma’s van aardbeien en frambozen. De geur van natte stenen. Kanttekening: ook na enig walsen zijn de aroma’s wat terughoudend.
Rond en sappig in de eerste aanzet, met een klein zoetje. Iets romig en kruidig. Confituur van rode vruchten zoals kersen en aardbeien. De frisheid is elegant aanwezig. Soepel van smaak met een hoge doordrinkfactor.

Toegankelijke rosé met een fijn zoetje (feinherb) erin, wat echter niet overheerst. Heerlijke ongecompliceerde wijn om van te genieten op het terras c.q. tuin.

Score voor de Feinherb Rosé 2020 van Bastianshauser Hof: 14 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *