Baron von Maydell Weisser Burgunder 2017, Baden, Duitsland

Baron von Maydell Weisser BurgunderEen fles Weisser Burgunder uit Baden op de proeftafel. Deze Baron von Maydell is verkrijgbaar bij de supermarkt.

Baron von Maydell “seit 1693” staat er trots op het etiket. Echt iets te weten kom ik niet over dit bedrijf, alleen wat over het assortiment. Men produceert mono-cépage wijnen uit de druiven Weisser Burgunder, Riesling, Grauer Burgunder, Rivaner en Spätburgunder. Uit die Spätburgunder is er ook een rosé en een Blanc de Noir.

We proeven een wijn gemaakt uit de Weisser Burgunder oftewel Pinot Blanc. Een druif die het in Duitsland goed doet en waarmee uitstekende wijnen kunnen worden gemaakt. De druif is veel te vinden in de “Anbaugebiete” Baden, Pfalz en Rheinhessen.
Deze Weisser Burgunder van Baron von Maydell heeft 13 procent alcohol en de fles is voorzien van een schroefdop.

De wijn is verkrijgbaar bij supermarktketen PLUS voor de prijs van € 8,99. Die prijs vind ik wat hoog, gelet op wat de wijn te bieden heeft. Onlangs was deze Weisser Burgunder (per doos van 6) voor de helft van de prijs te krijgen. Dan wordt het bovenstaande oordeel over de prijs/kwaliteit verhouding natuurlijk een heel ander verhaal…

Baron von Maydell

Baron von Maydell Weisser Burgunder 2017

Een bleekgele kleur met een duidelijke groene schakering erin. Intensiteit van de kleur is 2 uit 5 voor wit. In de rand loopt het bleek weg.
De neus maakt je vrolijk: stuivend fruit van perzik en peer. Ook tropisch fruit zoals lychee. Perendrups en de zoete geur van bananenschuimpjes. Ook wat florale geuren. Complex is het allemaal niet, maar wel plezierig.
Sappig, rond en iets tintelend op de tong. Fruit van perzik, gele appel en ananas. Daartussenin begeeft zich een fijn grapefruit bittertje. Fris en licht filmend. Een medium body. De wijn is in balans en in de afdronk komt het fijne bittertje terug.

Deze Weisser Burgunder van Baron von Maydell is een soepele en fruitige wijn. Medium droog en de wijn heeft een mooie zoet-zuur balans. Commercieel gemaakt, een allemansvriend van goed niveau.

Score: 13,5 punten.

Geschat bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.
Baron von Maydell Weisser Burgunder
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #plus #baden #weisserburgunder