Baron von Maydell Grauer Burgunder, een sprankelende jonge witte Duitse wijn

Baron von Maydell Grauer Burgunder, een sprankelende jonge witte Duitse wijn

Baron von Maydell Grauer Burgunder is een nieuwe wijn bij de Plus supermarkt. Deze Grauer Burgunder is een wijn die het assortiment van Duitse wijnen gaat versterken. Is deze witte wijn een aanwinst of een miskoop?

De wijnen van Baron von Maydell worden gemaakt bij de Weinkellerei Hechtsheim in Baden. Baden is een langgerekt wijngebied in het zuiden van Duitsland. Er is een areaal van 16.000 hectare aan wijngaarden beschikbaar in Baden waar de druivenrassen Spätburgunder, Müller-Thurgau, Grauer Burgunder, Weisser burgunder en Riesling worden verbouwd.

Baden in Duitsland betekent veel zon

Baden is het land van de zon. Het wijngebied ligt in het zuidwesten van Duitsland en heeft ook de meeste zonuren van alle Duitse wijngebieden. De wijngaarden liggen aan de oostkant van de rivier de Rijn en de wijngaarden liggen ingeklemd tussen de Rijn en het Zwarte Woud.
Ook dankt de deelstaat Baden zijn klimaat aan de Vogezen. Dit gebergte houdt in de Franse Elzas het slechte weer tegen en daar profiteert Baden ook van.

Met de 400 kilometer lange Rijn is Baden dan ook onderverdeeld in 9 wijnregio’s


Wijngebied Baden staat op de derde plaats in Duitsland qua oppervlakte. Met dik 15.000 hectare aan wijngaarden is dit wijngebied populair bij de wijnliefhebbers.
Baden barst ook van de cultuur, de historische bezienswaardigheden, de natuur en het weer.
Door deze vier belangrijke aspecten én door de wijn is de deelstaat Baden dan ook populair bij de Duitsers. De cultuur is op te snuiven in tal van kleine dorpjes en stadjes. Hier vindt je veel vakwerkhuizen die nog met de hand zijn beschilderd. Wil je een meer actieve vakantie met natuurschoon dan kun je terecht in het Zwarte Woud en wil je een meer rustige vakantie dan kun je ook heerlijk ontspannen in Baden.

De Grauer Burgunder of Pinot Gris (in het Frans) is een witte wijn uit de 800 jarige traditie van Baron von Maydell. Het is al een oud wijnbedrijf met traditie en de nodige ervaring. Deze witte wijn wordt gemaakt van geselecteerde wijngaarden in het Duitse kwaliteits wijngebied Baden. Samen met de Spätburgunder worden deze wijnen bij de Plus supermarkt verkocht voor de prijs van € 7,99.

Duitse wijnen tijdens de Rieslingweken uitzicht Baden

Geproefd:
Baron von Maydell Grauer Burgunder, een sprankelende jonge witte Duitse wijn

Kleur: de kleur van de Grauer Burgunder van Baron von Maydell is licht en strokleurig op de tong. In de rand is de kleur licht en witgoud / 2,6

Neus: de neus van de Grauer Burgunder heeft lekkere en zuivere tonen. Ik ruik wit fruit met meloen en peer. Het fruit is wulps, jong, fris, uitbundig en fruitig. De neus is diep en vol / 3,4

Smaak: de smaak van deze witte wijn van Baron von Maydell komt heel jong over, met wulps fruit. Het frisse, zuivere fruit heeft een mooie zuurgraad. Als fruittonen in de smaak vind ik ook wit fruit met een vleugje groene appel, meloen en peer. De smaak is vrij sprankelend (jong), de body is medium vol en de afdronk is goed / 5,7

Mijn eindoordeel over de Baron von Maydell Grauer Burgunder:
De Grauer Burgunder van Baron de Maydell is een sprankelende witte wijn en zeker geen miskoop. De wijn is wulps met zuiver fruit en fijne tonen. Een lekker glas wijn voor een sprankelende prijs / 1,8

Dus geef ik deze Baron von Maydell Grauer Burgunder van de Plus een totaal van 13,5 punten, een mooie score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *