Baron von Maydell Grauer Burgunder 2022, rijp fruit van een warm oogstjaar

Op de proeftafel staat een witte wijn uit de Duitse regio Baden. In deze Grauer Burgunder weerspiegelt zich het warme oogstjaar 2022.

De wijnen van Baron von Maydell zijn te vinden in de schappen van supemarktketen Plus. Daar zijn, voor zover ik kan nagaan, drie soorten te vinden: Spätburgunder, Riesling en deze Grauer Burgunder. Alle soorten dragen een prijskaartje van € 8,59. Ik bespreek eerst deze Grauer Burgunder, de Spätburgunder komt binnenkort aan de beurt.

Duitse wijn uit de supermarkt: gevoelsmatig kies ik er niet vaak voor. Meestal wend ik mij voor wijn afkomstig van onze oosterburen tot de wijnspeciaalzaak.

Deze Grauer Burgunder (Pinot Gris) uit het oogstjaar 2022 heeft 12,5 procent alcohol. De flesafsluiter bestaat uit een schroefdop.

Baron von Maydell Grauer Burgunder 2022

Helder en strogeel in het glas met een gemiddelde kleurintensiteit.
Een open en uitbundige neus waarin de fruitaroma’s van peer, perzik en mirabellen goed naar voren komen. Wat florale geuren van lentebloesem.
Rond en sappig op de tong. Milde zuren op de achtergrond. Veel rijp geel fruit van het soort wat ik in de neus naar voren kwam, aangevuld met een vleugje honing.

Score voor deze Grauer Burgunder van Baron von Maydell: 13,5 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *