Barefoot Buttery Chardonnay; boter, boter en boter…

Barefoot Buttery Chardonnay; boter, boter en boter…

Ja, ik moet bekennen: de naam zegt namelijk echt ALLES over deze wijn en ik heb het over de Barefoot Buttery Chardonnay.

Buttery…. Dat is Engels voor ‘boterig’. Ik was dus gewaarschuwd, maar wijnliefhebbers…er zijn grenzen!

Goede Chardonnaywijnen kunnen door opvoeding op nieuw eikenhout een mooie licht boterige palet krijgen. Dat geeft een aanvulling op de wijn en maakt de wijn lekker zacht. 

Deze Amerikaanse (Californië) witte wijn heeft overigens een voor mij niet te begrijpen gouden medaille gewonnen tijdens de International Women’s Wine Competition, waar het 93 punten heeft gescoord. Ik heb deze wijn bij de plaatselijke supermarkt gekocht, maar ik weet zeker dat deze wijn op meerdere plekken te koop is voor een prijs rond de € 5,99.


Lees verder na de advertentie exaro

13,5% aan alcohol en om nog even terug te komen op het puntenaantal dat deze wijn heeft gekregen (93/100 punten), zou je denken dat je een buitengewone kwaliteitswijn koopt voor een leuke prijs.

Niets is daarvan waar, maar als u het lekker vindt om een eind boter in uw mond te stoppen, dan begrijpt u wel degelijk het puntenaantal van de wedstrijd.

Laat de wijn spreken!

Barefoot Buttery Chardonnay

Mijn eerste indruk van deze Barefoot Buttery Chardonnay is dat deze wijn zijn naam eer aan doet! Het is namelijk een boterwijn en dus is de naam “Buttery Chardonnay” een welgekozen naam. Ja, ik kan er niet omheen! 
Een licht geel kleurige wijn met een mooie witgouden fonkeling. Een zuivere en heldere kleur. (2,5)
In de neus laat deze Chardonnay een combinatie zien van gemaakt perzik en boter. Alles is wel wat vluchtig zonder echte structuur. Geen frisheid (zuren). Eenzijdig en geen complexiteit. De neus komt redelijk los. (2,5)
Op de tong is de wijn een en al boter, boter en nog eens boter… Rond (want dat krijg je van boter) maar ook met wat fruit (perzik), maar ook een beetje scherp. Pure glycerine en het glijdt als boter (!) je keel in. Weinig complexiteit of volheid. Loopt na een vervelend bittertje (de pit van de perzik) weg. De afdronk is matig. Gaat met elke slok steeds meer tegenstaan… (4,0)

Barefoot Buttery Chardonnay is een welgekozen naam voor deze wijn. Wat dat betreft hebben ze wel gelijk, want het is een en al boter wat je proeft. Ik vraag mij echt af hoe ze tot dit product zijn gekomen? Hebben ze nou werkelijk 10 kilo boter in het vat opgelost? 😉 Ik heb wel grote problemen met de aantal punten (93/100) die ze aan deze wijn geven, want zo denderend is het niet. Eenzijdig en wat aan de scherpe (perziken) kant, maar ook in volheid en diepte laat het punten liggen. Ook in frisheid (de zuren) laat het punten liggen, want dat zit er niet in. Hou je van boter en interesseert de rest jou niet zo zeer dan kan ik je deze wijn wel aanraden. Zo niet, laat dan maar lekker in de schappen staan! Voor de liefhebber dus. (1,4)

Barefoot Buttery Chardonnay krijgt van mij een totaal van 10,4 punten

Opdrinken.

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *