Baltazar Wijnbox: Grauburgunder 2015, Rheinhessen

Baltazar Wijnbox: Grauburgunder 2015, Rheinhessen

Baltazar, een wijnbox met hart en met mooie wijnen.

Baltazar brengt een wijnbox met wijn abonnement bij jouw thuis. Baltazar is een maandelijks wijnabonnement met 3 wijnen. Buiten de wijnen bevat de box veel informatie over de wijnboeren, wijn/spijs en de wijnboer zelf. De box kost je € 33,00 per maand en voor dit bedrag krijg je unieke wijnen.

Wijngekken.nl heeft een proefbox thuisgestuurd gekregen om de wijnen eens fijn te gaan testen. Een wijnbox is leuk, maar het gaat om de kwaliteit en wijngekken.nl weet wat kwaliteitswijn is.

“Baltazar is voor ons een zoektocht naar onontdekte wijnen die nergens in Nederland zijn te vinden. Maar wij kiezen niet voor de makkelijke weg door wijn te kopen bij importeurs. Wij gaan juist op zoek naar getalenteerde en onafhankelijke wijnboeren vanuit heel Europa. Juist door samen te werken met kleinschalige wijnboeren investeren we in het ambacht van wijn maken.
Elke maand introduceren wij nieuwe wijnboeren die we direct aan onze klanten koppelen in de vorm van een maandelijks wijnabonnement wat wij zelf bij de mensen thuis brengen.” Zo schrijft Baltazar op hun website.

Inderdaad zijn het zelf geïmporteerde wijnen en de wijnbox ziet er goed uit. Bij elke wijn zit een wijn/spijs suggestie, de wijnen worden uitgebreid omschreven en de wijnboer wordt ook uitgelicht.
Bij Baltazar weet je dus wat je krijgt op papier en wijngekken.nl is het voor je gaan proeven.

Interesse en wil je ook nog korting op de wijnbox? Kijk dan op http://www.baltazar.nl/baltazar-wijnabonnement.html en bij aanmelding krijg je 50% korting op je eerste wijnbox. Gebruik hiervoor de kortingscode WIJNGEKKEN. Je kunt het wijnabonnement op elk moment stopzetten, dus is het zeker het overwegen waard.

Geproefd:
Baltazar Wijnbox: Grauburgunder 2015, Rheinhessen

Kleur: de kleur is helder en medium diep met een witgouden kleur / 2,6

Neus: de neus komt vrij mild over met meloen en gele appel. De neus is fris met een subtiel zoetje en wat mineraal. De neus is medium diep en vol / 3,5

Smaak: ook in de smaak de milde zuren en veel vers tropisch en licht kruidig fruit met een lichte mineraliteit. De smaak is goed vol en de afdronk is breed / 5,6

Mijn eindoordeel over de Baltazar Wijnbox: Grauburgunder 2015, Rheinhessen:
Een fijne Grauburgunder (Pinot Gris) en een mooie kennismaking met het fantastische wijnland Duitsland. Dit is een schoolvoorbeeld hoe een Grauburgunder gemaakt moet worden. Vooral de afdronk kenmerkt zich door een fantastische minerale stijl met zoete gele en kruidige appel – heel mooi / 1,8

Dus geef ik deze Baltazar Wijnbox: Grauburgunder 2015, Rheinhessen een totaal van 13,5 punten

 

Baltazar Wijnbox: Grauburgunder 2015, Rheinhessen