B & G Merlot Reserve 2015, IGP Pays d’ Oc, Frankrijk

B & G Merlot Reserve 2015, IGP Pays d’ Oc, Frankrijk

B & G Merlot Reserve 2015 is de derde en tevens de laatste uit de serie Barton & Guestier wijnen.

De andere twee wijnen die ik heb mogen proeven zijn de Viognier en de Chardonnay varianten.

Deze wijnen zijn geleverd door onze meest actieve wijnimporteur LFE en deze wijnen kan u aantreffen in de schappen van alle Jumbo supermarkten. Aldaar zijn alle drie de wijnen te koop voor de meest schappelijke prijs van € 4,99.

Dit zijn doordrinkwijnen

Alle drie de wijnen zijn ook gebruikt tijdens de opnamen van de Nederlandse comedy speelfilm Soof 2. Een hilarische film over een vrouw, genaamd Soof, die in dit tweede deel gaat scheiden van haar man en weer haar draai moet gaan vinden als alleenstaande ouder.

B & G Merlot Reserve 2015 heeft overigens een alcoholpercentage van 13,5% en we gaan proeven….

B & G Merlot Reserve 2015

B & G Merlot Reserve 2015 heeft een volle donkerrode kleur over de gehele tong. In de rand purperrood. De diepte is donker tot diepdonker. Redelijk goede kleur. (2,8)
In de neus laat deze B & G Merlot Reserve 2015rood bessenfruit met pruimen los. Wat aan de zoete kant. Rond en soepel. De neus van B & G Merlot Reserve 2015 komt redelijk goed los. (3,0)
Op de tong is B & G Merlot Reserve 2015 rond, soepel en zacht. Rood bessenfruit en pruimen zijn waarneembaar. Ook wat droog en ongecompliceerd. Ook hier is B & G Merlot Reserve 2015 wat aan de zoete kant. Ook licht kruidig op de tong. De body van deze Merlotwijn is zwak en ook op de mid-palate is het matig. B & G Merlot Reserve 2015 is echt een doordrinkwijn voor alledag. De afdronk is goed, maar wel wat zoetig. (4,9)
B & G Merlot Reserve 2015 is echt een wijn voor alledag. Niet proeven; gewoon drinken. Ongecompliceerd. (1,9)

Opdronk : Nu – 2018
Totaal: 12,6 punten {75PP} *

B & G Merlot Reserve 2015 is net als de Viognier en de Chardonnay een doordrinkwijn voor alledag. Na een zware dag gewoon even een wijntje drinken waar je niet zo moeilijk over hoeft te doen…