Aveleda Loureiro Alvarinho 2020, verfrissende Vinho Verde

Deze Vinho Verde van Aveleda staat voor zijn herkomst: verfrissend, zomers en lichtvoetig.

Aveleda is een wijnhuis wat al sinds 1870 bestaat. Het bedrijf is gevestigd in de plaats Penãfiel, in het district Porto. Aveleda is een echt familiebedrijf met wijngaarden in de DOC Vinho Verde en in het Douro-gebied. Aveleda is tegenwoordig één van leidende wijnbedrijven van Portugal met een export naar 90 landen.

Deze wijn bestaat uit een klassieke blend van de druivenrassen Loureiro en Alvarinho en voorzien van een licht alcoholpercentage: 11 procentjes. Het herkomstgebied is Vinho Verde. Dit bekende wijngebied ligt in het noordwesten van Portugal. De naam doet vermoeden dat het hier vaak regent en dat is ook zo. Het regent in dit gebied zo’n 2 keer zoveel als in Nederland. De nabijheid van de Atlantische Oceaan zorgt voor een mild en vochtig zeeklimaat met warme zomers en zachte winters. De bodem is arm en bestaat uit graniet, bedekt met een zandlaag.

Aveleda Loureiro Alvarinho 2020 Vinho Verde

Bleekgeel/groen van kleur. Wat bruisend bij het inschenken.
Superfrisse, stuivende neus! Fruitaroma’s van gele appels en citrus schieten je tegemoet. Floraal, wat lentebloesem. Vrij open en geparfumeerd.
Licht tintelend op de tong met knisperende zuren. Gele grapefruit, knapperige appeltjes, peer en perzik. Mondreinigend. Toch is de smaak niet strak droog, er zit een romig randje aan. En een restzoetje op het eind.

Lichtvoetige, verfrissende zomerse wijn met flinke zuren en rijp geel fruit. Heerlijk om van te genieten, op het terras of in de tuin.

Een mooie totaalscore van 14 punten voor deze Vinho Verde van Aveleda.

Aveleda Loureiro & Alvarinho is verkrijgbaar bij Ansari Wines. een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezig houdt met het importeren en verkopen van kwaliteitswijnen uit Portugal. Ansari Wines importeert de wijnen rechtstreeks vanaf de wijnboeren in Portugal. Hierdoor kan Ansari Wines kwaliteitswijnen aanbieden tegen een scherpe prijs. Het prijskaartje wat aan deze wijn hangt is € 8,40.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *