Avant Chardonnay 2015, Santa Rosa, USA

Avant Chardonnay 2015, Santa Rosa, USAAmerikaanse wijnen zie je relatief weinig in Nederland en dus is het leuk dat deze Avant Chardonnay 2015 bij ons op de proeftafel is komen te staan.

Deze Amerikaanse Chardonnay van Kendall-Jackson is eigenlijk een blend, want de druiven komen niet uit één streek, maar uit verschillende omliggende wijnstreken : Monterey County, Santa Barbara County, Mendocino County en Sonoma County.

Daarnaast vindt 50% van de vergisting plaats in eikenvaten, wat de witte wijn een zeer eigen stijl en structuur geeft. Hierna krijgt een deel van de wijn een malolactische vergisting. Dit houdt in dat appelzuur wordt omgezet naar melkzuur, wat de wijn zachter en ronder maakt.

Verkrijgbaar bij de verschillende slijterijen en wijnwinkels die aangesloten zijn bij De Wijnkring en deze maand leuk in de aanbieding. Scheelt u weer wat centjes in de portemonnee…!

Neem maar eens een kijkje in onderstaand magazine. Er staan veel mee wijnen in die u zeker zullen aanspreken!

Avant Chardonnay 2015 heeft een alcoholpercentage van 13,5% en we vullen het wijnglas, want er moet geproefd worden.

Laat de wijn spreken…

Avant Chardonnay 2015

De kleur van deze Avant Chardonnay 2015 is mooi helder en zuiver. Best wat kleur op de tong. Goed geelgoud met een mooie volle geelgouden fonkeling in de rand. (2,8)
In de neus is Avant Chardonnay 2015 lekker fris met perzikfruit. Zuiver en clean. Zacht en in balans. Ananas en rode appelfruit. De neus komt redelijk los. (3,8)
Op de tong is Avant Chardonnay 2015 zacht en smakelijk. Duidelijk perzikfruit met veel smaak. Zuiver. Sappig, zeer lichte houttonen. Wat ananas. Zachte zuren, maar wel zodanig aanwezig dat de wijn lekker fris overkomt. Goed op de mid-palate en redelijk goed in diepte en breedte. De sappige en smaakvolle afdronk is prima van lengte. (6,2)
Avant Chardonnay 2015 is geen doorsnee Chardonnaywijn. Goed in balans qua fruitigheid en zuren, waarbij er voor gezorgd is dat de wijn smaakvol is gebleven en sappig. Voor iedereen dus! (2,1)

Avant Chardonnay 2015 is een prima Chardonnay die helaas één nadeel heeft…het is nogal aan de prijs… Gelet op de kwaliteit is de prijs goed verdedigbaar en gelukkig nu lekker in de aanbieding! Een wijn voor iedereen en het verdient 14,9 punten. Nu gewoon te drinken (wel natuurlijk koelen) en houdbaar tot 2020.