Aurelia Riserva Sangiovese 2016, DOP Sangiovese di Romagna, Italië

Aurelia Riserva Sangiovese 2016, DOP Sangiovese di Romagna, ItaliëMET MEER DAN 5 EURO KORTING kunt u deze Aurelia Riserva Sangiovese 2016 NU kopen en daarom is het een AANRADER!

Laten we het gewoon even over de prijs hebben, want hoe je het wendt of keert, dat is toch meestal doorslaggevend bij vele wijnliefhebbers!

Aurelia Riserva Sangiovese 2016 kost normaal € 11,99, maar is dus NU in de AANBIEDING voor de belachelijk lage prijs van € 6,49!!!!!

Wat krijgt u daar nu voor? Een Italiaanse rode wijn gemaakt van de Sangiovesedruif met 6 maanden houtopvoeding en 13% aan alcohol.

BESTELLEN kunt u het via de BANNER boven het artikel (of KLIK HIER).

Wat kunnen we er nog meer over zeggen….? Ach laten we gewoon proeven, want daar gaat het om…

Laat de wijn spreken!

Aurelia Riserva Sangiovese 2016

De kleur van deze Aurelia Riserva Sangiovese 2016 ziet er prima uit. Vol en egaal donkerrood over de gehele tong tot redelijk diep in de rand. Vol rood in de rand. De diepte is diepdonker. Mooie kleur.
In de neus zit Aurelia Riserva Sangiovese 2016 goed in z’n fruit dat bestaat uit rood en donkerrood fruit zoals rode en zwarte bessen en pruim. Ook houttonen zijn duidelijk waarneembaar, wat specerijen en mooi rond. Wat chocolade (toast). De neus komt best goed los. Een aangename neus.
Op de tong allereerst een droge aanzet (tannine) en licht plakkerig, maar ook genoeg fruit met een ondertoon van hout. Rood en donkerrood fruit van zwarte en rode bessen, pruim en wat specerijen. Zachte zuren. Best rond en op de mid-palate, in breedte en diepte is het voldoende. De afdronk is vriendelijk en plezierig en redelijk goed.

Aurelia Riserva Sangiovese 2016 is een best aangename wijn die over de gehele linie nergens een echte steek laat vallen. Genoeg zilveren medaille van wijngekken.nlkleur, genoeg fruit en zuren die elkaar goed in evenwicht houden. Tannine voor de ontwikkeling en met een houten omlijsting. Ook genoeg facetten om complex te zijn. Qua body zou het iets meer mogen zijn en ook in de breedte, maar dit is zoeken…

Aurelia Riserva Sangiovese 2016 loopt gewoon weg met 15,2 punten en voor de prijs van € 6,49 verdient zij daar een ZILVEREN MEDAILLE voor!

Drinken kan u het reeds nu en zeker houdbaar voor een aantal jaren.

#wijn #wijnbeurs #proefrecensie #sangiovese #Italië #wine #tastingnote