Ariyanas Terruño Pizarroso Dulce 2008, D.O. Málaga, Spanje

Ariyanas

Uit het assortiment van VinoPuro komt deze witte dessertwijn van uitzonderlijke kwaliteit.

En wel een op natuurlijke wijze onversterkte witte dessertwijn, voor 100 procent gemaakt uit de druif Moscatel de Alejandría. De Moscatel de Alejandría is de variëteit die op Bodegas Bentomiz is aangeplant. Hij is amber/groengeel van kleur en heeft een ovale vorm. Een arbeidsintensieve druif, waarvan de rendementen erg laag liggen.

Dit geconcentreerde sap heeft 8 maanden gerijpt op nieuw Frans eiken, alvorens in een flesje van 37,5 cl te worden gebotteld. De afsluiter is een fraaie glazen stolpje. Een stijlvolle afsluiter die ook helemaal past bij een dergelijke wijn.

De wijnen van Bodegas Bentomiz, gelegen nabij het dorp Sayalonga in de Axarquía-streek ten oosten van Málaga zijn verkrijgbaar bij VinoPuro.nl.
Een fles kost u € 23,92 en dat is deze wijn meer dan waard!

Ariyanas Terruño Pizarroso Dulce 2008

Helder en diep goudgeel van kleur, bijna amber. Een olieachtige viscositeit in het glas. Heel fraai uiterlijk.
Een aromatische en complexe neus. Krenten, rozijnen, honing en muskaat. Ook heel lichte schimmeltonen en wat vuursteen. Open, geurig en zuiver.
Intens en vol zoet in de mond. Overrompelend geconcentreerd, mollig en stroperig. Kruiden, toffee, caramel en honing. Wat getoast. Het fruit van mango en zoete peer en daar tegenover staan prachtige zuren die voor frisheid zorgen. Een geweldige, talmende afdronk.
Wow, wat een schitterende wijn! Breed en rijk. Kracht en finesse gaan hand in hand. Topklasse!
Een dik verdiende gouden medaille voor deze exclusieve en bijzondere wijn!

Totaal 18,5 punten. Drinken nu tot 2030.

Ed