Apollonio Valle Cupa 2007, IGP Salento Rosso, Puglia, Italië

Apollonio Valle Cupa 2007

Uit de hak van de laars van Italië (Puglia) komt deze Salento Rosso van het wijnhuis Apollonio.

Puglia dus, diep in het zuiden van dit prachtige (wijn)land. Het wijnhuis Apollonio bestaat al heel lang. Reeds in 1870 begon Noè Apollonio met de wijngaard. Nu zwaaien Marcello en Massimiliano de scepter over het gemoderniseerde bedrijf waar kwaliteitswijnen worden geproduceerd.
De wijn is een assemblage van de streng geselecteerde druivensoorten Primitivo (50 procent) en Negroamaro (50 procent). Dit mengsel heeft vervolgens 12 maanden houtrijping ondergaan en nog eens 12 maanden rijping in de fles. Het vinificatieproces heeft geresulteerd in een wijn met een alcoholpercentage van 14,5 procent.
Olverrewijnen.nl is de verkoper van deze wijn voor de prijs van € 14,95. Degustazione!

Apollonio Valle Cupa 2007

Een diepdonkere kleur, donkerrood. In de rand vol bruinrood. De viscositeit is fraai (2,8).
Veel kersen en zwarte bessen in de neus. Zwarte natte aarde, amandelen en een vleugje honing. Zwoel met een hint van houttonen. Paddenstoelen, truffels, vanille en eucalyptus. Heel breed en intens (4,7).
In de eerste aanzet massief en droog in de mond. Maar dan…ronde tannines, laurierdrop, iets ontbijtkoek en donker fruit. Bramen en bessen, wat ijzerig, bittere chocolade en cacao, een beetje koffie en iets plakkerig (8,1).
Concentratie, veel donker fruit en intensiteit zijn de steekwoorden voor deze wijn (2,7). Wat een geweldenaar! Die medailles staan niet voor niets op de fles. Van de WijnGekken komt er nog één bij, en wel een gouden plak! Uitstekende kurk overigens…

Totaal 18,3 punten. Drinken nu tot 2020.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!