Andrés Alonso Verdejo & Albillo 2021, plezierig en vriendelijk

Deze Andrés Alonso is een wijn uit de autonome regio Tierra de Castilla y León. Helemaal niet onaardig…

Tierra de Castilla y León is een herkomstbenaming voor wijnen uit een groot gebied in het noordwesten van Spanje. Het gebied heeft, globaal genomen, een wat ruig continentaal klimaat van koude winters en warme korte zomers.
Producent van deze Andrés Alonso is Bodegas Raíces Ibéricas, gevestigd in het plaatsje Maluenda, in het hart van de provincie Aragon. Deze coöperatie is sinds 2000 in het bezit van Mark Schiettekat en wijnmaker Carlos Ruben. Beiden werken samen in meerdere projecten. Zie in het verband met deze Bodega ook de recensie van “El Clasico 2018 van Carlos Ruben“.

Deze wijn is gemaakt uit een mix van de druivenrassen Verdejo en Albillo. De Verdejo is vrij bekend, de Albillo een stuk minder. Dit is een zeer oud ras met een hoog glycerinegehalte. De druif komt vooral voor in Castilla y León, Extremadura, Asturië, Galicië en in de D.O. Vinos de Madrid.

Ik heb deze wijn in een “dozenactie” van supermarktketen Plus aangeschaft. Destijds 6 flessen voor 30 euro. Gewoon om eens uit te proberen. Vreemd genoeg zie ik deze wijn momenteel niet meer in de schappen staan bij deze supermarkt…

Andrés Alonso Verdejo & Albillo 2021

Een kraakheldere, groen/gele kleur.
Een zuivere en vriendelijke neus met rijpe fruitaroma’s van peer, perzik en abrikoos. Ook wat tropisch fruit (banaan).
Rond en sappig van smaak. In die smaak proef ik het fruit van de neus terug, aangevuld met wat limoen. Een nootachtig bittertje. Fijne, milde zuren die de smaak een lichte, opwekkende boost geven. Een pepertje in de afdronk.

Plezierige, vriendelijke en ongecompliceerde wijn die wel wat body heeft, naast het vele rijpe fruit. Zoals gezegd in de inleiding van dit artikel: helemaal geen onaardig glas.

Score voor de Andrés Alonso Verdejo & Albillo: 14,2 punten.

Een gedachte over “Andrés Alonso Verdejo & Albillo 2021, plezierig en vriendelijk”

  1. Het heeft helaas weinig zin om aan jullie onze wijn- mening te geven . Indien men jullie naar de mond spreekt, wordt er niets gepubliceerd. Jammer. Jan Desmet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *