Andrés Alonso Garnacha & Syrah 2021, een kruidige en gespierde wijn

Er zijn van die wijnen waar je de kracht van de zon in terug proeft. Deze Spaanse wijn is er één van die soort.

Producent van deze Andrés Alonso is Bodegas Raíces Ibéricas, gevestigd in het plaatsje Maluenda, in het hart van de provincie Aragon. Deze coöperatie is sinds 2000 in het bezit van Mark Schiettekat en wijnmaker Carlos Ruben. Beiden werken samen in meerdere projecten. Zie in het verband met deze Bodega ook de recensie van “El Clasico 2018 van Carlos Ruben“.

De Garnacha en Syrah druiven van deze wijn zijn afkomstig van wijngaarden uit de D.O. Calatayud. Dit wijngebied ligt zo’n 90 km ten zuidwesten van Zaragoza in de provincie Aragon. De poreuze bodem heeft een hoog kalksteengehalte. Het ruige gebied heeft een continentaal klimaat. De wijngaarden in Calatayud liggen vrij hoog waardoor er grote temperatuurverschillen zijn tussen dag en nacht.

Andrés Alonso Garnacha & Syrah 2021

Donker granaatrood in het glas met een kleurintensiteit van 4 op een schaal van 5. Iets bleekrood in de rand.
Een neus die zich aanvankelijk goed opent, maar wel wat vluchtig is. Fruitaroma’s van bosbessen en rijpe kersen. Een lichte hint van tabak.
Wat drogend op de tong. Rulle tannines en fijne, kalme zuren. Bittere chocolade, cacao, zoethout, zwarte peper en mediterrane kruiden. Iets mollig en romig. Vrij stevig van smaak. Licht alcoholisch (14,5 procent), wat ook te merken is in de warme afdronk.

Score voor de Andrés Alonso Garnacha & Syrah 2021: 14,6 punten.

Deze wijn is te koop bij supermarktketen Plus. Prijskaartje: € 8,39

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *