André Thomas “Sous La Treille” Gewürztraminer 2016, AC Alsace, Frankrijk

Andre Thomas Gewurztraminern
Zeg je Gewürztraminer, dan denk je aan de Elzas. Een zeer belangrijke druif waarvan aromatische wijnen worden gemaakt in dit gebied.

Het familiebedrijf van André Thomas is gelegen in Ammerschwihr. Er wordt biologisch en duurzaam gewerkt. De wijngaarden hebben een bescheiden oppervlakte van 6 hectare, die gesitueerd zijn op verschillende percelen, waaronder ook Grand Cru locaties. De druiven zijn handgeplukt en langzaam pneumatisch geperst. Tijdens de vinificatie vindt spontane vergisting plaats. Men probeert het gebruik van sulfiet tot een minimum te beperken. Er zijn zelfs enkele wijnen waarbij helemaal geen sulfiet is toegevoegd.

Even terug naar deze geproefde Gewürztraminer. De bodem van de wijngaard bevat veel graniet, ideaal voor kwaliteitswijnbouw. De wijn heeft slechts 1,9 gram restsuiker. Het alcoholpercentage is 14 procent.

Domaine Alsace is hét adres voor prachtige kwaliteitswijnen uit deze mooie regio in het noordoosten van Frankrijk.
Klik eens op de banner aan de linkerzijde van onze site en u vindt het hele assortiment.
Deze fles kost u € 15,95. Geen cent teveel, naar mijn mening…

André Thomas Sous La Treille Gewürztraminer 2016

Een fonkelend heldere, goudgele kleur. Lichtbleek uitlopend in de rand.
Delicate, subtiele neus. Gekonfijt fruit, honing, rozijnen en iets muskaat. Fijn fruit met ook tropische hinten erin: rijpe groene pruimen, mango en meloen. Zuiver, geurig en open.
Op de tong sappig, mals en rijk. Heel licht zoet van smaak en iets filmend. Duidelijk kruidig, peper en een mooi bittertje. Wat alcoholisch. Marmelade en een zoute touch die iets weg heeft van zwart/wit poeder. De zuren worden iets verdrongen door het kruidige karakter van de wijn, maar dat maakt deze Gewürztraminer niet minder spannend. Fijne balans tussen zoet en zout. Een stevige en lange afdronk op het eind.

Deze Gewürztraminer van André Thomas is een krachtige, intense en aromatische wijn. Heel mooi: subtiel in de neus en robuust in de smaak. Licht koelen. Gastronomisch breed inzetbaar.
Indrukwekkende en karaktervolle wijn die uitstekend scoort. In combinatie met de prijs een welverdiende bronzen medaille!

Score: 16,7 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2023.

Andre Thomas Gewurztraminer
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #domainealsace #alsace #gewurztraminer