André Thomas et Fils Pinot Gris Petits Grains 2013, AC Alsace, Frankrijk

Pinot Gris Petits Grains

De Elzas: prachtige streek met schitterende wijnen. We gaan er enkele voor u proeven.

Deze wijn is afkomstig van het wijnhuis Thomas. Dit is een klein familiebedrijf uit het plaatsje Ammerschwihr. De familie Thomas verbouwd wijn vanaf 1870 en vanaf 1965 hebben ze ook het bottelen en de verkoop in eigen beheer.
Men beschikt over 6 hectare wijngaard, waarvan een aantal percelen op Grand Cru locaties.

Deze Pinot Gris Petits Grains is een variant die kleinere druiven met meer aroma’s oplevert dan de normale Pinot Gris.Veel wijnboeren hebben deze Petit Grains gerooid vanwege de lage opbrengst. Echter, Thomas heeft ze nog staan. Een wijn met 13 procent alcohol.

Domaine Alsace is gespecialiseerd in import en verkoop van mooie kwaliteitswijnen uit de Elzas. U kunt deze wijn bij hen bestellen voor de prijs van € 13,95.

Degustation!

André Thomas et Fils Pinot Gris Petit Grains 2013

Een heldere en licht goudgele kleur. Vol en fraai.
In de neus fruit van peer en abrikoos. Ook wat tropisch fruit van ananas. Iets gronderig, mineraliteit en wat zuivel. Aantrekkelijk en open.
Rond en licht vettig op de tong. Veel fruitimpressies: perencompote, meloen, banaan en rijp geel fruit. Een klein pepertje en heel licht prikkelend. Delicaat en verfijnd met een volle body. Iets warmte. Mooi zuiver en lang in de afdronk.
Een volle en intense wijn met veel zacht en rijp fruit. Kwaliteitswijn!

Totaal 15,3 punten. Drinken nu tot 2017.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!