Anciano Tempranillo Reserva 2010, DOP Valdepeñas, Spanje

Anciano Reserva
Uit de supermarkt komt deze Spaanse Anciano Reserva, een wijn gemaakt van de Tempranillo druif.

Volgens het rugetiket heeft deze Reserva “minstens” 12 maanden houtrijping in eiken vaten gehad. De fles is voorzien van de bekende draadjes om de fles heen, iets wat je wel vaker tegenkomt bij Spaanse wijnen. Het geeft wel een aparte en herkenbare touch aan het uiterlijk.

De wijnen van Anciano, gemaakt uit de Tempranillo druif, zijn in verschillende varianten (afhankelijk van de mate van houtrijping) te koop bij de supermarkten van DEEN en COOP.
Dit exemplaar heb ik bij de DEEN gekocht, de prijs van deze geproefde Reserva is 6 euro.

Anciano Reserva

Anciano Tempranillo Reserva 2010

Een vrij diepe donkerrode kleur. Intensiteit 3 uit 5. De ontwikkeling is zichtbaar in de rand, daar zie je de kleur bruinrood uitwaaieren.
De neus laat duidelijke eikenhouttonen zien. Geuren van tabak, vanille, eucalypthus en tijm. Het fruit van zwarte bessen en daarnaast ook wat toffee en koffiebonen. Een open en plezierige neus.
Een romig mondgevoel. Toffee, zoete caramel, koffie en geroosterde noten. Fijne kruiden en specerijen zitten ook in de smaak, zoals basilicum en zwarte peper. Wat zuidelijke warmte. Medium van body. Een soepel en zacht smaakpalet.

Deze Reserva van Anciano voldoet aan de verwachtingen die je vooraf hebt: dit is een fijne, houtgerijpte Tempranillo. Eenvoudig van structuur, maar aangenaam. What you see (op het etiket) is what you get, zou ik zeggen. Een koopwaardige wijn.

Score: 13,6 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.
Anciano Reserva
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #deen #tempranillo #valdepenas