Amarone Della Valpolicella Classico 2009 “Le Preare”, DOC, Italië

Amarone Della Valpolicella

Amarone Della Valpolicella…als ik het uitspreek word ik al vrolijk. Op en top Italiaans op de proeftafel!

In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. Het vertegenwoordigt 200 leden met een totaal van 500 hectare aan wijngaarden. De wijngaarden liggen verspreid over diverse subregio’s en de leden worden aangemoedigd het individuele karakter van de eigen wijngaard tot uitdrukking te laten komen.

Gebruikte druivensoorten: Corvina 70 procent, Corvinone 15 procent en Rondinella 15 procent. De rijpe en gave druiven voor de Amarone worden na de oogst in de “fruttai” te drogen gelegd, bij de “Le Preare” voor de periode van 4 maanden. Het alcoholpercentage is 15 procent.

Deze fles is gekocht bij Wijnhandel Ton Overmars, maar “Le Preare” is bij meerdere wijnspeciaalzaken verkrijgbaar. De prijs ligt tussen de 20 en 25 euro. Degustazione!

Amarone Della Valpolicella Classico 2009 Le Preare

Een zeer diepe, geconcentreerde kleur. Robijnrood. In de rand iets bleekrood. Mooie vette tranen in het glas (2,7).
Kersen, mos, krenten en gekonfijt rood fruit in de neus. Wat zoet-likeurig, aards en iets gestoofd. Intens en open (3,8).
Wat een power op de tong! Bittere chocolade, cacao, vanille, zwarte bessen en bramen. Stevige tannines, die een iets zanderig mondgevoel geven. Vurig, wat peper, cassis en laurier (7,4).
Rijp sappig fruit en goed rond van structuur. Nu al prima op dronk (2,6).

Totaal 16,5 punten. Drinken nu tot 2023.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!