Alvi’s Drift Signature Chenin Blanc 2017, W.O. Worchester, Zuid-Afrika

Alvis Drift Chenin Blanc
Alvi’s Drift is het grootste familie-wijnhuis in Zuid-Afrika. We proeven een wijn gemaakt van de druif die zich in Zuid-Afrika helemaal thuisvoelt: Chenin Blanc.

Het huis Alvi’s Drift is in het bezit van de familie Van Der Merwe.
Waar komt de naam Alvi’s Drift vandaan, wat zegt verkoper Mitra over de naam van het huis?
“Albertus Viljoen is de officiële voornaam van de eigenaar van het Zuid Afrikaanse wijnhuis Alvi’s Drift in Worcester, maar zijn vrienden noemen hem Alvi. De drift, de lage brug over de Breede Rivier werd in 1928 door Albertus Viljoen van der Merwe, de grootvader van de huidige Alvi, gebouwd om zo beter toegang te krijgen tot de boerderij en landbouwgronden van zijn familie aan de andere kant van de rivier. In de volksmond noemde men deze waterovergang dan ook al snel Alvi’s Drift . De huidige generatie Van der Merwe hanteert deze naam nu als eerbetoon aan hun grootvader, voor de wijnen die ze op de markt brengen.”

Alvis Drift

De oppervlakte van de wijngaarden is maar liefs 410 hectare en er worden 19 verschillende druivenrassen verbouwd. Om de belangrijkste maar eens te noemen: natuurlijk de Pinotage en Chenin Blanc, verder Chardonnay, Viognier, Shiraz en Cabernet Sauvignon.

Het hele assortiment aan wijnen is onderverdeeld in 5 ranges. De basis wordt gevormd door wijnen uit de Signature range, waarvan wij de Chenin Blanc proeven.

Meer over Alvi’s Drift kun je lezen in het artikel wat Wijngek Martin heeft gepubliceerd, klik HIER.

Verschillende wijnen van Alvi’s Drift zijn te koop bij de slijterijketen van de Mitra. Deze Chenin Blanc uit de Signature range heeft een verkoopprijs van € 6,99.

Alvis Drift

Alvi’s Drift Signature Chenin Blanc 2017

Een heldere, lichtgele kleur die wat aan koper doet denken, intensiteit 2 uit 5. Licht bleekgeel uitlopend in de rand.
De neus heeft veel tropisch fruit zoals banaan en lychee. Ook wat peer en een snufje muskaat. Floraal (paardenbloemen) en wat zuivel. Aantrekkelijke neus die zich goed opent in het glas.
Een wat vettig en iets plakkerig mondgevoel. Tintelende zuren. Een combi van rijp tropisch en geel fruit: ananas, banaan, appel, perzik en peer. Wat witte peper. Spannend in de zoet-zuur balans. Zachte bitters. Redelijk vol en iets stevig van body. Wat alcoholisch in de afdronk.

Prettige, volle Chenin Blanc van Alvi’s Drift. Een mix van tropisch en pitfruit, zowel in de neus als in de smaak, geven een wijn die velen van ons zal aanspreken.

Score: 13,2 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.
Alvis Drift
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #mitra #worchester #cheninblanc #alvisdrift