Alexandra 2013, 100% Malagouzia, Griekenland

alexandra 2013, claudia papayianni, griekenland
100% Malagouzia, ik kan mij niet herinneren dat ik dat ooit eerder geproefd heb.

Een en al fruitigheid en daarbij ook nog complexiteit

Deze droge witte wijn van 100% Malagouzia is gemaakt van biologisch geteelde druiven in het gebied van Chalkidiki, een schiereiland in Griekenland. Het wijnhuis is van Claudia Papayianni en de wijngaard is 20 hectare groot met een bodem van klei. De productie is 14.000 flessen.
De wijngaard ligt op een hoogte van tussen de 250 tot 650 meter.

De wijn wordt geïmporteerd door Goods & More (http://www.goodsandmore.nl) en verkocht voor € 12,75.

Geproefd:
Alexandra 2013, 100% Malagouzia, Griekenland

Kleur: helder, bleek strogeel met een lichtgroene zweem / 2,5
Neus: ananas, citroen en veel tropische vruchten met frisse zuren. Diep en medium vol / 3,5

Hoe werkt het puntensysteem
Lees alles over de punten die wij geven voor wijnen op Het Puntensysteem

Smaak: filmend fruit met veel tropische vruchten. Complex met o.a. ananas, citroen en lychees. De wijn komt fris over, heeft een medium body en een brede afdronk / 6,3

Conclusie: Een en al fruit. Bijna een fruitcocktail zonder de alcohol. Ook de afdronk laat veel fruitigheid zien. Als aperitief, fruit-desserts maar ook bij de pittige schotel / 2,1

XX ster / totaal 14,4 punten

alexandra 2013, claudia papayianni, griekenland

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!