ALEXANDER 2018; een eerbetoon

ALEXANDER 2018 is een eerbetoon aan de eigenaar van Storms wijnkoperij.

Slechts 3000 flessen zijn er gemaakt van deze Bulgaarse wijn…eigenlijk 3.192, maar wie kijkt er op een flesje meer of minder?

Een blend van een drietal druivenrassen t.w. Mavrud (20%), Rubin (60%) en Melnik (20%). En aan de namen herkent u direct dat het inheemse druivenrassen zijn. 

ALEXANDER 2018 is een biologische wijn van Domaine Boyar, het eerste particuliere wijnhuis dat ontstaan is na de val van het communistische regime in 1989. Tegenwoordig is dit huis het meest succesvolle wijnhuis in Bulgarije en zet het de Bulgaarse wijn internationaal op de kaart. Domaine Boyar is een wijnhuis dat alle wijnen op een moderne manier maakt en erg secuur te werk gaat.  Alle druiven worden meerdere malen met de hand geselecteerd voordat ze verwerkt worden tot de uiteindelijke wijnen die men in de winkel koopt. Boyar kenmerkt zich door natuurzuivere wijnen te ontwikkelen.

Deze Bulgaarse rode wijn kan u bestellen bij Alex Storms van Storms Wijnkoperij voor de prijs van € 7,50 per fles. De wijn heeft 7 maanden op Frans eikenhout gelegen en deze wijn kan u dus ALLEEN bij Storms Wijnkoperij kopen. Wat dat betreft is het een UNIEKE wijn! 14% aan alcohol hebben de druifjes bij elkaar weten te sprokkelen.

Laat de wijn spreken!

ALEXANDER 2018

Deze Bulgaarse rode wijn heeft een diepdonkerrode kleur over de gehele tong. In de rand al wat warm volrood. De diepte is diepdonker. Mooie volle jonge kleur. (2,9)
De neus komt redelijk goed los en laat rijp fruit zien. Volle rode rijpe kersen met vijgen (wat zoetig). Licht hout en ook wat alcohol. Later vervliegt het fruit wat en dat is jammer. (3,2) 
Op de tong is ALEXANDER 2018 op zich best makkelijk benaderbaar. Wat plakkerig (tannine) en redelijk goed rond. Niet zo heel erg fris en fruitig, maar meer wat behouden en wat droppig, leerachtig. Ook in de zuren is het wat vlak. Wat hout. Iets aan alcohol. De structuur van deze Bulgaarse wijn valt mij enigszins wat tegen. Ik had er iets meer van verwacht. Matig tot redelijk in body en diepte. Met de breedte is het echter prima gesteld. De afdronk is redelijk goed, gedragen op z’n tannines en ook hier wat vlak. (5,3)

ALEXANDER 2018 is best een leuke wijn waar men zeker aandacht aan heeft geschonken, maar laat niet zien wat ik ervan verwachtte. Een mooie blend van inheemse druivenrassen met houtopvoeding zette mij op een verkeerd been. In het begin leek de wijn in de neus prima los te komen, maar besloot zich daarna op te sluiten. Ook op de tong mis ik het echte fruit en jeugdigheid. Het woord in deze is “wat vlak”. Later nogmaals geproefd en de neus was er niet beter op geworden en de smaak wat zachter en ronder geworden (afbouw tannine), maar qua volheid in body en diepte was er nog geen verschil. Echter, alle waar naar z’n geld en deze wijn kost u maar € 7,50 en dat moet u zeker niet vergeten. Dat verklaart toch ook weer een heleboel. Waarschijnlijk waren mijn verwachtingen gewoonweg iets te hoog en heeft u voor die prijs een best leuke wijn! (2,0) 

ALEXANDER 2018 krijgt van mij een totaal van 13,4 punten.

Drinken kan u het nu een zeker wel een paar jaar houdbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *