Aldi huiswijn Merlot 2013, IGP Pays D’Oc, Frankrijk

Merlot Aldi

De Merlot is een mondiale druif: hij komt in vele wijnregio’s voor. Van simpele wijntjes tot wijnen van absolute wereldklasse.

Ditmaal een Merlot uit Pays D’Oc, het grote wijngebied in het zuiden van Frankrijk.
Even in het kort iets over deze druif. De Merlot heeft een vrij dunne schil die veel kleur afgeeft. De druif heeft een relatief hoog suikergehalte. Het is een productieve en vroegrijpe druivensoort.

Deze wijn is afkomstig van Groupe LFE, groot importeur en distributeur van wijnen. Te vinden in de schappen van supermarktketen Aldi, als huiswijn wel te verstaan. Een vriendelijk prijsje van € 3,69 betalen en u bent eigenaar van deze fles inclusief kurk.

Aldi huiswijn Merlot 2013

Een diepe en donkerrode kleur. Intens. Vol en purperrood in de rand (2,8).
In de neus vinden we zwarte bessen, bosgrond en wat ontbijtkoek. Een compact geheel aan geuren, wat zich niet helemaal opent (3,0).
Iets stroef in de eerste aanzet. Bessenfruit, cassis, kruiden en tabaksbladeren. Een lichte body en simpel van structuur. De wijn blijft niet lang hangen (4,7).
Een wijn die jong is en ook zo overkomt. Ik denk dat overschenken in een karaf deze wijn goed zal doen. Wat “onstuimig” van karakter, maarrrr voor deze prijs niet onverdienstelijk (1,8).

Totaal 12,3 punten. Drinken nu tot 2016.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!