Albert Schoech Pinot Blanc 2016, AC Alsace, Elzas, Frankrijk

Albert Schoech Pinot Blanc
We proeven een wijn uit de prachtige Elzas, die we uit de schappen van een supermarkt hebben geplukt.

Het huis Albert Schoech is gevestigd in Ammerschwihr in de wijnregio Elzas. Er is mij niet veel bekend over dit huis. Ze maken wijnen van verschillende bekende druivensoorten zoals Pinot Blanc, Riesling, Gewürztraminer en Pinot Gris, om er maar eens enkele te noemen. Ook heeft men wijngaarden op enkele Grand Cru locaties, bijvoorbeeld Eichberg (Equisheim) en Mambourg (Sigolsheim).

Wijnen uit de Elzas zie je niet vaak in de supermarkten liggen. Dat zal verschillende redenen hebben. De prijs van wijnen uit dit gebied in Noordoost-Frankrijk zitten doorgaans in een wat hoger prijssegment dan gebruikelijk is in de supermarkten. Ook speelt de relatieve onbekendheid van het gebied bij het grote publiek een belangrijke rol.
Elzas wijnen zijn echter zeer de moeite waard om te worden ontdekt en ik raad u daarom ook aan dit te doen. Er zijn diverse wijnspeciaalzaken die prachtige wijnen uit de Elzas in hun assortiment hebben.

Deze Pinot Blanc van Albert Schoech staat in de schappen van supermarktketen PLUS voor de prijs van € 7,99.

Degustation!

Albert Schoech Pinot Blanc 2016

Een heldere kleur, mooi diep strogeel.
In de neus tref ik het fruit aan van rijpe peer, perzik en abrikozen. Wat gedroogd geel fruit en de geur van bloemenhoning. Ook wat marmelade.
Zacht, rond en filmend op de tong. Milde zuren en licht zoet. Tropisch fruit (banaan) en wat amandel. Een compacte smaak en wat gelikt. Het mist een beetje spanning.

Een aardige Pinot Blanc. Soepel, toegankelijk en ongecompliceerd. Een iets zoete stijl, wat vele mensen zal aanspreken. Goed gekoeld drinken.

Score: 12,9 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #plus #alsace #pinotblanc

Albert Schoech