Aït Souala 2010, Marokko

Aït Souala 2010, Marokko

De proeverij waar ik onlangs was van Marokkaanse wijnen heeft wel een indruk op mij nagelaten. Tijd voor een nadere kennismaking met de Aït Souala.

Meer rood en stevig…
[wpp stats_comments=0 post_type=post limit=7 range=”all” title_length=22 cat=”56″ wpp_start=”

    ” ]

De Tannat, Malbec en de Arinarnoa zijn verantwoordelijk voor deze wijn. Gedeeltelijke houtlagering en rijping heeft deze wijn gekregen van Thalvin. Te koop bij Voordeelwijnen.nl voor € 9,95.

Geproefd:
Aït Souala 2010, Marokko

Kleur: heldere, goede diepe roodpurperen kleur. In de rand goed vol en roodpurper / 2,8

Neus: zwoel rood fruit. Aards en vrij gesloten. De neus opent zich na een ½ uurtje. Dan krijg je een neus die animaal rood fruit laat zien. De neus is diep en medium vol / 3,8

Smaak: hier ook zwoel fruit en bijna zoetig rood fruit maar wel met genoeg zuren en tannine. De medium- tannine is zeer rond. Rijp rood fruit als aardbei, lichte kersen, frambozen met koffie, aardsheid, animaal en kruidigheid vind ik hier in deze wijn. De goede volle en zachte body eindigt in een zeer brede en animale fruitige afdronk met vanille tonen.

Conclusie: Een bijna Pinot Noir achtige animale wijn met rood fruit. Goede volheid, diepte en mooi en medium complex fruit. Ik zeg: doen! / 2,1

XX ½ ster / drinken: nu – 2018 / totaal 15,0 punten

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!
Of persoonlijk via mijn Linkedin