Aimé Stentz Gewürztraminer 2015, AC Alsace, Frankrijk

Aimé Stentz Gewürztraminer


Voor kwaliteitswijnen uit de Elzas kunt u terecht bij Domaine Alsace. We proeven een bijzondere Gewürztraminer.

Het wijnhuis Aimé Stentz is gevestigd (1919) in Wettolsheim. Het areaal aan wijngaarden is 14,5 hectare, verdeeld over verschillende percelen, ook op meerdere Grand Cru’s. Sinds 2007 produceert men op biologische wijze en in 2010 is Aimé Stentz hiervoor officieel gecertificeerd.

Kwaliteitswijnen hebben vaak een verhaal. Welnu, voor deze Gewürztraminer is het volgende van toepassing:
“In 1985 ontstaat de wijn voor het eerst, eigenlijk per ongeluk. De familie Stentz liet de druiven langer hangen om een Vendanges Tardives te kunnen maken. Echter bleef het ontstaan van edele rotting uit. Toen eind november de eerste sneeuw viel hebben ze de Gewürztraminer druiven snel geplukt. De Gewürztraminer viel bij de klanten dusdanig in de smaak dat ze deze wijn zijn blijven maken. Het is een Gewürztraminer van late pluk alleen niet zo heftig en zoet als een Vendanges Tardives.”

Een bijzondere Gewürztraminer dus, met de naam Cuvée de la Premiere Neige BIO.
Dat zo’n bijzondere wijn ook wat kost, is natuurlijk niet zo vreemd. Een fles van deze speciale wijn kost u € 24,95. Maar dan heeft u ook wat in huis!

En, als u in de maand december een bestelling plaatst bij Domaine Alsace betaalt u geen verzendkosten. Klik even op de banner aan de linkerkant op onze homepage en u kunt bestellen!

Aimé Stentz Gewürztraminer 2015

Een fonkelend heldere goudgele kleur. De olieachtige tranen hangen mooi in het glas.
De neus is goed open en zuiver. Honing, rozijnen en veel exotisch fruit zoals rijpe mango, banaan en lychee. Ook wat limoen en florale tonen. Veel facetten, breed en rijk.
In de mond rond, licht vettig en intens met zuren die netjes op de achtergrond aanwezig zijn. Nectar, caramel, een fijne kruidigheid en een wit pepertje. Een buitengewoon subtiel samenspel tussen zoet en zuur. Een geweldige, talmende afdronk maakt het helemaal af.

Aimé Stentz Gewürztraminer 2015 is een complexe en aromatische wijn van zeer geconcentreerd sap van de Gewürztraminer.
Een fantastische wijn van hoog niveau die zijn prijs helemaal waard is en daarom een bronzen medaille verdient!

Score: 17,5 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2023.