Aichenberg Grüner Veltliner 2016, Niederösterreich, Oostenrijk

Aichenberg Grüner Veltliner 2016, Niederösterreich, OostenrijkUit het bergenland Oostenrijk komt deze Aichenberg Grüner Veltliner 2016.

Op de website van Wijnvoordeel lees ik het volgende over de Oostenrijkse wijnmaker:
“De Aichenberg wijnmakerij is gelegen aan de voet van de wijngaard Aichen in een klein rustig dorpje met de naam Niederrußbach. Hier is de familie Schachenhuber al zes generaties lang succesvol in het maken van mooie Oostenrijkse wijnen. Zoon Johannes Schachenhuber heeft het familiebedrijf nu in handen en hij is het ‘hart’ van de wijnmakerij.”

Ik weet niet hoe u het ervaart, maar als je Schachenhuber heet dan móet je wel een goede Oostenrijkse wijnboer zijn! Oostenrijkerer kan namelijk niet!

Laat de zomer maar komen!

Alle gekheid op een stokje… het gaat natuurlijk om de wijn zelf. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wie het heeft gemaakt, want…of u vindt het lekker, of niet… That’s it!

Zoals gezegd kunt u de wijn middels de HIERONDERSTAANDE BANNER bestellen bij Wijnvoordeel.nl voor de prijs van € 10,98.

Aichenberg Grüner Veltliner 2016 heeft een alcoholpercentage van 12,5% en daar zult u het mee moeten doen…

Aichenberg Grüner Veltliner 2016

Aichenberg Grüner Veltliner 2016 heeft een zeer heldere en loepzuivere kleur. Is bleekgeel/bleekgeelgoud over de tong. Lichte kleine belletje onderin het glas. Mooie gouden fonkeling in de rand. Mooie kleur.
In de neus laat deze Grüner Veltliner zoetig perzikfruit zien en rode rijpe appel. Rond en wat grastonen. Prettig en vriendelijk. De neus komt redelijk los.
Aichenberg Grüner Veltliner 2016 heeft op de tong wat zoetig perzikfruit, rode appelfruit en ergens wat notig. Ook zacht en rond. Soepel. Zachte matige zuren. Vriendelijk. Aichenberg Grüner Veltliner 2016 is redelijk op de mid-palate en heeft een heel licht wit pepertje in de goede afdronk.
Deze Aichenberg Grüner Veltliner 2016 is een prettige vriendelijke wijn die zich nergens vervelend opstelt. Dit betekent dat veel wijnliefhebbers dit een leuke wijn gaan vinden.

Ik geef Aichenberg Grüner Veltliner 2016 een totaal van 13,7 punten {79PP} en *½*, omdat dit een vriendelijke wijn is die veel wijnliefhebbers zal aanspreken. Nu heerlijk te drinken en houdbaar tot en met 2018. Laat de zomer maar komen….!