adobe reserve chardonnay

Adobe Chardonnay Reserva 2022, soepel en ongecompliceerd wit

Een Chardonnay uit Chili op de proeftafel, te vinden in de schappen van Neerlands grootste grootgrutter.

Deze Adobe is afkomstig van producent Emiliana. Ik ken dit bedrijf van een andere (rode) wijn, genaamd Coyam. Een wijn die bij mij altijd goed scoort. Nu dus een Chardonnay van Emiliana, maar wel uit een andere prijsklasse dan de Coyam want die heeft een prijskaartje van € 16,99. Deze Adobe is een tientje goedkoper.

De wijn is volledig gemaakt van Chardonnay druiven, afkomstig uit de Valle Casablanca. Het grootste deel van de wijn heeft na de vergisting een rijping van 3 maanden gehad op roestvrijstalen tanks. Echter, 5 procent heeft een rijping op Frans hout meegekregen, wat de toevoeging “Reserva” verklaard. Alcohol is 13,5 procent en de flesafsluiter bestaat uit een schroefdop.

Adobe Chardonnay Reserva 2022

Bij het inschenken zie ik fijne belletjes. Licht strogeel in het glas.
De neus, die best goed loskomt, doet wat zwoel aan. Bijenwas, vanille, honing en iets buxus. Fruitaroma’s van rijpe peer en perzik.
Sappig en iets filmend op de tong. Vuursteen, witte peper, zoutig en een tikje alcoholisch. Veel fruit van perzik, nectarine en iets mango. Het alcoholische element komt ook terug in de afdronk.

Ongecompliceerde, vrij soepele Chardonnay met een alcoholisch randje. Het alcoholgehalte van 13,5 procent is net teveel voor een wijn van dit kaliber, de balans is dan een beetje zoek. Het is wat het is, een wijn die niet echt opvalt tussen Chardonnays in deze prijsklasse.

Score voor de Adobe Chardonnay Reserva 2022: 12,8 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *