Ackerman, Crémant de Loire, Loire, Frankrijk

ackerman, crémant de loire, brut, val de loire
Crémant, de goedkope champagne.

Crémant is geen champagne voor de armen, hoor!

Crémant, daar moet ik eens een artikel over schrijven, bedenk ik mij opeens. Een goedkope champagne is het eigenlijk. De verschillen tussen crémant en champagne zijn klein, heel klein. In mijn ogen zijn ze zelfs verwaarloosbaar.
Crémant wordt gemaakt volgens de méthode traditionelle. Deze krijgt een opvoeding en de bubbels worden gemaakt op fles. De lie heeft een grote invloed op de wijn bij de méthode traditionelle. De wijn krijgt er smaakintensiteit door en in de fles ontstaan door de gisting hele kleine bubbeltjes die niet uit de fles kunnen.

De Ackerman Crémant de Loire is gemaakt van 60 % chenin, 20 % chardonnay en 20 % cabernet franc. De wijn wordt gemaakt volgens de méthode traditionelle. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van biologische wijnbouw, uit wijngaarden op een bodem van schist, ideaal voor de productie van mousserend wijnen.
De druiven worden in perfecte staat van rijpheid met de hand geplukt. Na afloop van de 2e gisting op fles rijpt deze wijn maar liefst 36 maanden op de fijne lie, waarbij de wijn een rijke smaak ontwikkelt en tegelijkertijd zijn heerlijke frisheid optimaal behoudt.

Deze Ackerman Crémant is te koop bij de Mitra http://www.mitra.nl voor € 15,99.

Geproefd:
Ackerman, Crémant de Loire, Loire, Frankrijk

Kleur: helder bleekgeel, mooie kleine bubbel / 2,8

Hoe werkt het puntensysteem
Lees alles over de punten die wij geven voor wijnen op Het Puntensysteem

Neus: zuiver, fijne zuren en droge kalk met appel, subtiel en verfijnd fruit / 3,8

Smaak: fijne zachte en bijna romige mousse met appel-romig brood en boterig (geen hout), floraal met wat hooi en iets tijm, afgemaakt met een tintelt snufje witte peper in de afdronk met verfijnde mineralen / 7,2

zilveren medaille van wijngekken.nlConclusie: Hier word ik blij van. Lengte, kracht, veel smaak gecombineerd met complexiteit en een zeer mooie prijs. Een Zilveren WijnGekken Medaille heeft deze crémant zeker verdiend / 2,2

XXX ster / totaal 16,0 punten

ackerman, crémant de loire, brut, val de loire

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!