Acham-Magin Spätburgunder 2017, vrij krachtig en kruidig

Ook deze Spätburgunder van Acham-Magin uit de Pfalz weet te overtuigen. Dat Acham-Magin een goede producent is kan ik na het proeven van diverse wijnen gerust vaststellen.

De wijnmakerij van Acham-Magin is gehuisvest in het plaatsje Forst an der Weinstraße.   Het wijnhuis werd opgericht in 1711 en wordt sindsdien traditioneel gerund als een familie wijnmakerij.  Het plaatsje Forst ligt tussen Bad Dürkheim en Neustadt a.d. Weinstraße in de regio Pfalz. Anna-Barbara Magin is de “Winzerin” die momenteel het bedrijf leidt. Men hanteert een biologisch-dynamische landbouwmethode.  Acham-Magin was in 1910 medeoprichter van de bekende VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitäts Weingüter).

Bij Acham-Magin bestaat 80 procent van de aanplant uit Riesling.  De overige 20 procent zijn verdeeld over de druivenrassen: Cabernet Blanc, Chardonnay, Dornfelder, Gewürztraminer, Pinot Gris, Merlot, Portugieser, Scheurebe, Spätburgunder, St. Laurent en Pinot Blanc.
Acham-Magin heeft wijngaarden in de percelen Kirchenstück (pal achter het wijnhuis) en de bekende Lagen Deidesheimer Maüshöhle, Pechstein, Jesuïtengarten, Ungeheuer en Deidesheimer Herrgottsacker.

Ik vervolg mijn proefsessie van de wijnen van Acham-Magin met een Spätburgunder…

Acham-Magin Spätburgunder 2017

Deze VDP Gutswein is volledig gemaakt uit de Spätburgunder druif. “Im barrique gereift”, staat er op het rugetiket. De wijn heeft een “eervolle vermelding” behaald op het Wijnconcours 2022 van het blad Perswijn.
In het glas een heldere, robijnrode kleur met een vrij lichte intensiteit. In de rand bleekrood met terracotta hinten.
Frisse en zuivere fruitaroma’s van aardbeien en frambozen. Iets vanille. Helaas is de neus wat gesloten, noem het “gedistingeerd”.
Rond en vol van smaak. Wat kruidig. Zoethout, salmiak ,kaneel, praline en wat pruimtabak. Rijp rood fruit van aalbessen en aardbeien. Fijne zuren en een lichte toasting. Wat tannine die stevigheid geven. De afdronk doet mij heerlijk nagenieten.  

Verfijnde, sappige Spätburgunder met een stevige touch en mooi verweven houtgebruik. Geheel in de stijl van dit wijnhuis.

Score voor de Spätburgunder trocken 2017 van Acham-Magin: 15,7 punten.     

De wijnen van Acham-Magin zijn verkrijgbaar bij Dokter Maler. Deze wijnwebshop is gespecialiseerd in Duitse wijnen uit verschillende regio’s van dit schitterende wijnland. Een fles van deze Spätburgunder kost u € 14,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *