Acham-Magin Secco Barbarella, een ongecompliceerde heerlijke bubbel

Hartje zomer. Wat is er dan fijner om te genieten van een heerlijke frisse bubbel. Deze Perlwein van Acham-Magin is hier uitermate geschikt voor.

De wijnmakerij van Acham-Magin is gehuisvest in het plaatsje Forst an der Weinstraße.   Het wijnhuis werd opgericht in 1711 en wordt sindsdien traditioneel gerund als een familie wijnmakerij.  Het plaatsje Forst ligt tussen Bad Dürkheim en Neustadt a.d. Weinstraße in de regio Pfalz. Anna-Barbara Magin is de “Winzerin” die momenteel het bedrijf leidt. Men hanteert een biologisch-dynamische landbouwmethode.  Acham-Magin was in 1910 medeoprichter van de bekende VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitäts Weingüter).

Bij Acham-Magin bestaat 80 procent van de aanplant uit Riesling.  De overige 20 procent zijn verdeeld over de druivenrassen: Cabernet Blanc, Chardonnay, Dornfelder, Gewürztraminer, Pinot Gris, Merlot, Portugieser, Scheurebe, Pinot Noir, St. Laurent en Pinot Blanc. Acham-Magin heeft wijngaarden in de percelen Kirchenstück (pal achter het wijnhuis), Deidesheimer Maüshöhle, Pechstein, Jesuïtengarten, Ungeheuer en Deidesheimer Herrgottsacker.
Van deze wijngaarden komen (onder andere) “Grosses Gewächs” wijnen. Daar hoort deze Barbarella niet bij, maar een goed gemaakte bubbel is nooit te versmaden…

Acham-Magin Secco Barbarella

Dit is een Perlwein, gemaakt uit een blend van Riesling en Cabernet Blanc. Een huwelijk tussen een traditioneel en een nieuw ras.  Alcohol is 10,5 procent, dus licht verteerbaar.
Helder en licht strogeel van kleur met redelijk fijne belletjes in het glas.
Een vrij open en zuivere neus. Fruitaroma’s van gele appels en ananas. Een snufje broodgist komt ook om de hoek kijken.
Tintelend fris en sprankelend op de tong. Limoen en gele grapefruit bitters. De fijne, gedoseerde mousse geeft een prettig mondgevoel. Medium droog van smaak.

Secco Barbarella staat voor een ongecompliceerde Perlwein en dat is het ook. Gewoon genieten van een heerlijk en feestelijk glas. Lekker gekoeld op z’n best.

Score voor de Secco Barbarella van Acham-Magin: 14,3 punten.

De wijnen van Acham-Magin zijn verkrijgbaar bij Dokter Maler. Deze wijnwebshop is gespecialiseerd in Duitse wijnen uit verschillende regio’s van dit schitterende wijnland. Een fles Secco Barbarella kost u € 9,45.

   

    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *