Acham-Magin Purist 2020, gespierde Riesling

In de komende zomerperiode laat ik u kennismaken met enkele wijnen van het Weingut Acham-Magin uit de regio Pfalz. Ik trap af met de Purist.  

De wijnmakerij van Acham-Magin is gehuisvest in het plaatsje Forst an der Weinstraße.  Het wijnhuis werd opgericht in 1711 en wordt sindsdien traditioneel gerund als een familie wijnmakerij.  Het plaatsje Forst a.d. Weinstraße ligt tussen Bad Dürkheim en Neustadt a.d. Weinstraße in de regio Pfalz.
Anna-Barbara Magin is de “Winzerin” die momenteel het bedrijf leidt. Men hanteert een biologisch-dynamische landbouwmethode.  Acham-Magin was in 1910 medeoprichter van de bekende VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitäts Weingüter).

Acham-Magin heeft een uitstekende reputatie. Vreemd genoeg komt dit Weingut niet voor in de bekende Eichelmann-gids, althans niet in mijn editie 2020.

Bij Acham-Magin bestaat 80 procent van de aanplant uit Riesling. De overige 20 procent zijn verdeeld over de druivenrassen: Cabernet Blanc, Chardonnay, Dornfelder, Gewürztraminer, Pinot Gris, Merlot, Portugieser, Scheurebe, Pinot Noir, St. Laurent en Pinot Blanc. Acham-Magin heeft wijngaarden in de percelen Kirchenstück, Deidesheimer Maüshöhle, Pechstein, Jesuïtengarten, Ungeheuer en Deidesheimer Herrgottsacker. 

Gezegend met deze percelen die een geweldige bodemstructuur en een uitstekend microklimaat hebben, streeft men bij Acham-Magin ernaar wijnen van hoge kwaliteit te produceren.

Acham-Magin Purist 2020 Riesling trocken

De Purist is een VDP Gutswein en biologisch geproduceerd. Licht strogeel in het glas. Helder, iets pétillant bij het inschenken.
De neus kenmerkt zich door zuivere aroma’s van groene appels, citrusfruit en ananas. Geen pétrol, geen rokerigheid. Opent zich goed.
Iets tintelend op de tong. Sappig en vol. Gele grapefruit, goudreinetten en citrusfruit. Heerlijke bitters. Een vleugje witte peper en een licht zoutige mineraliteit. Een minuscuul restzoetje ter afsluiting.

Uitstekende Riesling, deze Purist. Vrij vol, gelaagd en gespierd van smaak en dat is ook wel conform de stijl van de wijnen van dit huis. Zeer mooie “instapriesling” van Acham-Magin. Slimme keuze!

Score voor de Purist Riesling 2020 van Acham-Magin: 15,5 punten.  

De wijnen van Acham-Magin zijn verkrijgbaar bij Dokter Maler. Deze wijnwebshop is gespecialiseerd in Duitse wijnen uit verschillende regio’s van dit prachtige wijnland. Aan deze Purist hangt een prijskaartje van € 12,50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *