Acham-Magin Gewürztraminer 2018, prachtig en complex

Mijn proefsessie van wijnen van het huis Acham-Magin zet ik voort met deze fantastische Gewürztraminer.

De wijnmakerij van Acham-Magin is gehuisvest in het plaatsje Forst an der Weinstraße.   Het wijnhuis werd opgericht in 1711 en wordt sindsdien traditioneel gerund als een familie wijnmakerij.  Het plaatsje Forst ligt tussen Bad Dürkheim en Neustadt a.d. Weinstraße in de regio Pfalz.
Anna-Barbara Magin is de “Winzerin” die momenteel het bedrijf leidt. Men hanteert een biologisch-dynamische landbouwmethode.  Acham-Magin was in 1910 medeoprichter van de bekende VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitäts Weingüter).

Bij Acham-Magin bestaat 80 procent van de aanplant uit Riesling.  De overige 20 procent zijn verdeeld over de druivenrassen: Cabernet Blanc, Chardonnay, Dornfelder, Gewürztraminer, Pinot Gris, Merlot, Portugieser, Scheurebe, Pinot Noir, St. Laurent en Pinot Blanc. Acham-Magin heeft wijngaarden in de percelen Kirchenstück (pal achter het wijnhuis), Deidesheimer Maüshöhle, Pechstein, Jesuïtengarten, Ungeheuer en Deidesheimer Herrgottsacker.

Gewürztraminer maakt slechts één procent uit van de aanplant in Duitsland. Je kunt de druif in Duitsland dus best een “buitenbeentje” noemen. Wel een monumentaal buitenbeentje, want de druif wordt al sinds de 16e eeuw verbouwd bij onze oosterburen. In de regio Pfalz is ongeveer 350 hectare aangeplant, qua oppervlakte is dat het meeste van alle regio’s in Duitsland.

Acham-Magin Gewürztraminer 2018 

VDP Gutswein. Mooi, helder goudgeel van kleur met een bovengemiddelde intensiteit.
Een open, aromatische neus. Honing, boenwas en buxus. Fruitaroma’s van limoen en zeste van citroen. Oosterse kruiden. Zeer uitgesproken.
Rond en licht vettig op de tong. Een wit pepertje. Rijpe peer, ananas, perzik, lychee en zeste van citrusfruit. Boterbabbelaar en karamel. Een fijn nootachtig bittertje. Complex van smaak met een fraaie spanning door de aanwezige zuren.

Een prachtige, slanke Gewürztraminer. Elegant, subtiel en karaktervol. Zeer mooie wijn van Acham-Magin met een scherpe prijs/kwaliteit verhouding!

Score voor deze Gewürztraminer van Acham-Magin; 16,7 punten.

De wijnen van Acham-Magin zijn verkrijgbaar bij Dokter Maler. Deze wijnwebshop is gespecialiseerd in Duitse wijnen uit verschillende regio’s van dit prachtige wijnland. Aan deze Gewürztraminer hangt een prijskaartje van € 11,30.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *