Acham-Magin Deidesheimer Mäushöhle Riesling 2020, strak en vol

De (voorlopig) laatste wijn uit de mooie serie van Acham-Magin is deze Riesling van de wijngaard Deidesheimer Mäushöhle.

De wijnmakerij van Acham-Magin is gehuisvest in het plaatsje Forst an der Weinstraße. Het wijnhuis werd opgericht in 1711 en wordt sindsdien traditioneel gerund als een familie wijnmakerij.  Het plaatsje Forst ligt tussen Bad Dürkheim en Neustadt a.d. Weinstraße in de regio Pfalz. Anna-Barbara Magin is de “Winzerin” die momenteel het bedrijf leidt. Men hanteert een biologisch-dynamische landbouwmethode.  Acham-Magin was in 1910 medeoprichter van de bekende VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitäts Weingüter).

Bij Acham-Magin bestaat 80 procent van de aanplant uit Riesling.  De overige 20 procent zijn verdeeld over de druivenrassen: Cabernet Blanc, Chardonnay, Dornfelder, Gewürztraminer, Pinot Gris, Merlot, Portugieser, Scheurebe, Pinot Noir, St. Laurent en Pinot Blanc. Acham-Magin heeft wijngaarden in de percelen Kirchenstück (pal achter het wijnhuis), Deidesheimer Mäushöhle (waar de druiven van deze wijn vandaan komen), Pechstein, Jesuïtengarten, Ungeheuer en Deidesheimer Herrgottsacker.

De wijnen van Acham-Magin zijn verkrijgbaar bij Dokter Maler. Deze wijnwebshop is gespecialiseerd in Duitse wijnen uit verschillende regio’s van dit prachtige wijnland. Aan deze wijn hangt een prijskaartje van € 13,95.

Acham-Magin Deidesheimer Mäushöhle Riesling 2020

VDP Erste Lage. Deze wijn heeft een “eervolle vermelding” behaald op het Wijnconcours 2022 van het blad Perswijn.  
Een heldere kleur, licht strogeel in het glas.
De neus heeft strakke aroma’s van verse ananas, citrusfruit en een snufje rijpe peer. Wat mineralig.
Kruidig en vol van smaak. Vrij krachtig. Fijne gele grapefruit bitters, limoen en nectarines. Wat witte peper. Licht drogend op de tong, wat in dit geval de smaak een tikje schraal maakt. Redelijk hoge zuren, maar het is goed geïntegreerd en geeft spanning. Wat warm in de afdronk, ondanks dat de wijn maar 12 procent alcohol bevat.

Een gespierde Riesling. Rijk, vol en toch slank. Weer een prima kwaliteitswijn van Acham-Magin. De hele reeks heeft een sterke en degelijke indruk achtergelaten. De Grosses Gewächs (GG) wijnen zullen dan ook zeker nog eens op de proeftafel belanden.     

Score voor de Deidesheimer Mäushöhle Riesling 2020 van Acham-Magin: 15,9 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *