Aan de Breede Beek Johanitter 2014, Nijkerk, Gelderland, Nederland

Aan de Breede Beek Johanitter 2014

Johanitter is een echt Nederlands druivenras.

Johanniter is een wit druivenras. De druif is in 1968 door Johannes Zimmermann van het wijnbouwinstituut in Freiburg gekweekt als schimmelresistent. Het is het resultaat van kruisingen tussen Riesling, Seyve-villard, Ruländer, en Gutedel.

Aan de Breede Beek Johanitter 2014 bDe druif is genoemd naar de kweker, omdat hij als hoofd van het Freiburger Instituut zo’n vooruitziende blik had betreft schimmel-resistente druivenrassen.

Oké, het is dan wel geen Nederlands druivenras, maar het wordt hier wel veel verbouwd…en met groot succes, moet ik zeggen!

Op Landgoed Slichtenhorst ligt prachtig gelegen op een beschutte plek Wijngaard Aan de Breede Beek. In 2003 is de eerste hectare aangeplant en in 2010 is de wijngaard uitgebreid naar 2 ha.

Henk Breugem (1961) is in 2003 begonnen met de aanplant van de wijngaard. Als tuinderszoon heeft hij eerst 20 jaar in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt. Op een goed moment besloot hij zijn agrarische ‘roots’ weer op te pakken en koos voor het opzetten van dit bedrijf.

Genoeg nu over het druivenras en de Nederlandse wijngaard, want u wilt natuurlijk ook weten waar al dit moois te koop is.

Nederwijndomein.nl is de verkoper van dit mooie Nederlandse vocht. Aldaar kan u de wijn aanschaffen voor een prijs van € 13,50.

We gaan proeven…

Aan de Breede Beek Johanniter 2014

De kleur is licht witgeel/witgoud over de tong. Wat bleek. Helder en loepzuiver. (2,6)
In de neus heerlijk exotisch fruit (ananas) en rode appel. Zacht. Redelijk goede neus. (3,8)
Op de tong komen de fruitige indrukken van de neus gewoon terug. Heerlijk fris rood appel en ananas met frisse zachte, wel iets aanwezige zuren. Redelijk goed op de mid-palate en een goede tot brede afdronk. (6,2)
Ja, je merkt dat elk jaar de Nederlandse wijnen beter en beter worden. Ik word hier vrolijk van. Laat de zomer in Nederland maar komen! (2,2)

Opdronk : Nu – 2016
Totaal : 14,8 punten {82PP} **½*

Hier nog een mooie impressie van de wijngaard Aan de Breede Beek…

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!