A-Mano 2011, Puglia. Italië. IGT

A-Mano 2011, Puglia. Italië. IGTDe A-Mano 2011, Puglia. Italië. IGT is een bekende witte wijn in de Gall & Gall winkels. Niet echt een wijn in het goedkope segment, dus mag je wel iets verwachten van deze A-Mano 2011, Puglia. Italië. IGT.

Wijnwagentje heeft deze wijn ook in het segment zitten en biedt hem aan voor een heel andere prijs.

De A-Mano 2011 is een witte wijn en een blend tussen de Fiano en de Greco. De Fiano komt veel voor in het zuiden van Italië. Dat komt is dit geval goed uit want Puglia ligt in de ‘hak van de laars’ van Italië. De druivensoort kent lage rendementen en heeft een boterachtige structuur, mits goed gemaakt natuurlijk.
De Greco druif komt waarschijnlijk uit Griekenland en de druif is rond de jaartelling hoogstwaarschijnlijk naar Italië gekomen. De druivensoort houdt vantufsteen en vulkanische bodem, hier geeft hij ook de mooiste resultaten.

Geproefd:
A-Mano 2011, Puglia. Italië. IGT

Deze wijn met schroefdop komt van www.wijnwagentje.nl en is te koop voor € 8,15

Kijken of deze resultaten hier ook gaan gelden.

Kleur: heldere en bleekgele-groene kleur / 2,6

Neus: citroenijs met citrus, zeer fris en koel. Medium vol en een ondergrondje van groente / 3,5

Smaak: vettigheid en citroenig, het tikje meloen erin maakt de wijn minder fris maar geeft wel een extra dimensie. De goede volle body loopt door in een goede afdronk / 5,4

Mijn eindoordeel over de A-Mano 2011, Puglia. Italië. IGT: het frisse van de neus loopt niet door in de smaak. De smaak krijgt hier meer dimensie door en dat komt door de zachtheid van de meloen. Best volle zomerwijn met sappig fruit, veel smaaknuances en de neus is bovenal heerlijk fris / 1,8

Dus krijgt deze A-Mano 2011, Puglia. Italië. IGT een totaal van X ½ ster en een puntentotaal van 13,3 punten

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!