A Good Year Chardonnay 2018 is best een leuke wijn

A Good Year Chardonnay 2018 is een best leuke wijn en verkrijgbaar bij Wijnkoperij StormsA Good Year Chardonnay 2018 is een Bulgaarse Chardonnaywijn en dat zie je niet vaak.

Wijnen die je niet vaak ziet, zijn nooit wijnen uit de supermarkt. Nee, voor speciale wijnen moet u echt naar de specialisten op dit gebied : de wijnspeciaalzaken zoals WIJNKOPERIJ STORMS, alwaar deze Bulgaarse witte wijn vandaan komt.

Thracian Valley is de wijnstreek en Medivalley winery is de wijnproducent. Deze Chardonnay heeft ook nog enige tijd houtopvoeding genoten.

A Good Year Chardonnay 2018 is te koop bij WIJNKOPERIJ STORMS (BESTEL HIER voor A Good Year Chardonnay 2018 bij Storms.nl) voor de prijs van € 6,95.

Laat de wijn spreken!

A Good Year Chardonnay 2018

De kleur van deze A Good Year Chardonnay 2018 is lichtgeel tot goudgeel over de tong met een mooie licht geelgouden fonkeling in de rand. Hele lichte belletjes drijven aan de oppervlak. De wijn zelf is helder en zuiver. (2,6)
In de neus duidelijk Chardonnayfruit van rijp perzik, maar ook met een wat frisse (licht zure) tegenhanger. Wat mango. Ergens heel lichtjes wat houttonen, maar mag de naam niet hebben. Wel zacht en rond. En wat spicy. De neus komt redelijk goed los. (3,4)
Op de tong een licht prikkeling op de tong, wat scherpjes van de toch wel aanwezige zuren die de basis (perzikfruit en wat mango) compenseert met best wat specerijen en kruiden. Best wat smaak dus. Door het hoge alcohol (14%; dat niet echt in de weg zit) en het smaakvolle, maakt de wijn redelijk goed op de mid-palate, breedte en diepte. De afdronk is goed. (5,5)

A Good Year Chardonnay 2018 is een Bulgaarse Chardonnay die weliswaar houtopvoeding heeft gehad, maar toch flink in z’n zuren zit. Dat gecombineerd met het spicy karakter en het voldoende fruit en hoge alcohol is het best een leuke wijn. (2,0)

A Good Year Chardonnay 2018 krijgt van mij een totaal van 13,5 punten.

Drinken kan u het nu een zeker wel een paar jaar houdbaar.

#wijn #Storms #proefrecensie #Bulgarije #Chardonnay

Chardonnay van Stroms.nl

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!