De Wijnmakers Witte Ros uit Overijssel 2017, Nederland

De Wijnmakers Witte Ros
De Wijnmakers Witte Ros uit Overijssel is de trots hun van de Wijnmakers. We proeven de Witte Ros.

In 2017 hebben De Wijnmakers een tweetal wijngaarden overgenomen: Wijngaard Bi’j de Regge te Wierden en Wijngaard Op de Veluwe te Otterlo.
De Wijnmakers bestaan uit de drie heren Rob, Robert en Jeroen. De heren hebben alle drie een horeca-achtergrond. Je kunt alles over het drietal lezen op de site van De Wijnmakers.

Er is het afgelopen jaar hard gewerkt om de wijngaarden nieuw leven in te blazen en ze zijn er in geslaagd om een tweetal wijnen te produceren, afkomstig van Wijngaard Bi’j de Regge in het Twentse Wierden. Dit is een wijngaard van 2,25 hectare met verschillende soorten druivenrassen, zowel klassieke als hybride. De stokken zijn ongeveer 12 jaar oud.

De Wijnmakers

De Wijnmakers willen hun wijnen graag presenteren en hebben speciaal hiervoor een uniek evenement georganiseerd: De Wijnmakers Ode aan de Lente feest. Wat moet u zich hierbij voorstellen? Welnu, er komt een pop-up restaurant in de wijngaard met geneugten uit de streek, zoals een asperge-menu.
Vanaf 20 april tot en met 29 april (m.u.v. 22 april) kunt u iedere dag genieten van de wijnen en een 4-gangen diner. Gelet op de horeca-achtergrond van de heren zal dat helemaal goed komen!
Wilt u in het bezit komen van een kaartje voor dit feest, klik HIER.

Witte Ros uit Overijssel is een blend van 90 procent Johanniter en 10 procent Solaris. Tijdens de vinificatie heeft de helft van de wijn een malolactische vergisting ondergaan (dit is een fermentatie waarbij de harde appelzuren wordt omgezet in zachte melkzuren en koolstofdioxide). De andere helft heeft geen “malo” (zoals het proces kortweg wordt genoemd) gehad. Na de malo is de wijn weer gemengd. Witte Ros heeft 11,5 procent alcohol en de flesafsluiter bestaat uit een kurk.

De Wijnmakers Witte Ros uit Overijssel 2017

Een licht strogele kleur met een groene tint erin. De wijn is niet geheel helder, er zit een iets mistige zweem in. Mooi hangende tranen in het glas.
De neus opent zich goed. Stuivend fruit van gele appels, peer en citrusfruit. Ook wat buxus en kalk. Een lichte touch van tropisch fruit (van de Solaris) is waarneembaar.
Op de tong komt de Witte Ros fris en licht kruidig over. Wat de neus belooft komt ook terug in de smaak: een mix van rijp citrus- en tropisch fruit. Iets tintelend en een mooi bittertje. De zuren zijn crispy en keurig in balans met de rest van het smaakpalet. Sappig, zuiver en clean.

De Witte Ros is een frisse (zomer)wijn met een lichtvoetig (vrolijk) karakter. Goed gemaakt, fijne wijn. Dit zal vele mensen aanspreken. Een compliment voor De Wijnmakers!

Score: 13,4 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.

De Wijnmakers Witte Ros uit Overijssel