De Wijnmakers Tank 2 2018, een lichte witte wijn uit Overijssel

De Wijnmakers Tank 2
Op de proeftafel staat een wijn van De Wijnmakers uit Overijssel. De Wijnmakers Tank 2 is de naam.

De Wijnmakers, wie zijn dat? Rob, Robert en Jeroen vormen De Wijnmakers. Naast het werk in de horeca heeft het drietal sinds 2017 twee wijngaarden in bezit, namelijk Wijngaard Bi’j de Regge in Wierden en Wijngaard Op de Veluwe in Otterlo.

Dit jaar organiseren de heren voor de tweede keer het evenement Ode aan de Lente, vanaf vandaag 16 mei t/m 26 mei. Een culinair festijn met veel lokale producten en daarbij natuurlijk verschillende wijnen van De Wijnmakers. Ik ga die verschillende wijnen ook voor u proeven en ik start met de Tank 2.

Tank 2 is de zogeheten “instapwijn” van De Wijnmakers. De naam is simpelweg ontleend aan de tank waar de wijn in zat tijdens het vinificatieproces.
De wijn is een blend van 3 druivenrassen, namelijk Phoenix (72 procent), Solaris (14 procent) en Johanniter (14 procent). De druiven voor Tank 2 komen uit de wijngaard Bi’j de Regge in Wierden. Solaris en Johanniter zijn voor mij bekende rassen, de Phoenix is dat wat minder. Deze druif is ontstaan uit een kruising van de Bacchus en de Villard Blanc, gemaakt op het proefstation Geilweilerhof in Siebeldingen (Duitsland). De druif geeft een licht muskaatachtige smaak.
Tank 2 heeft een laag alcoholpercentage van 9 procent.

De Wijnmakers Tank 2

De Wijnmakers Tank 2 2018

Helder en licht bleekgeel van kleur met een groene tint erin. De kleurintensiteit is 1 uit 5 voor witte wijn. Wat “petillant” tijdens het inschenken.
De neus is redelijk open en komt fris over. Fruit van granny smith appels, perzik en peer. Een lichte geur van gist en zuivel.
Op de tong is Tank 2 redelijk zacht. De zuren zijn aanwezig, maar niet overheersend. Het rijpe fruit van dit mooie oogstjaar treedt duidelijk op de voorgrond. Appeltjes en wat citrusfruit (limoen). Lichte bitters van gele grapefruit. Mondreinigend. Een vrij mild en soepel smaakpalet, mede door het lage alcoholpercentage.

Tank 2 is een dorstlessende, lichte en ongecompliceerde wijn van Nederlandse bodem. Deze wijn zou zeker niet misstaan als aperitief.

Score; 12,1 punten.

De wijn is nu prima op dronk tot en met de zomer van 2020.
De Wijnmakers Tank 2
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #dewijnmakers #nederlandsewijn #phoenix #johanniter #solaris #odeaandelente