De Wijnmakers ROSé 2018, een flinke en fruitige rosé uit Overijssel

De Wijnmakers ROSé
De ROSé zal rijkelijk vloeien met dit wat warme weer, tijdens De Ode aan de Lente van De Wijnmakers.

Dit jaar organiseren De Wijnmakers voor de tweede keer het evenement Ode aan de Lente. “As we speak”, want het evenement loopt van 16 mei t/m 26 mei. Een culinair festijn, waarin de heren hun horeca ervaring goed kunnen gebruiken. Er worden veel streekproducten gebruikt en daarbij natuurlijk verschillende wijnen van De Wijnmakers. Waaronder deze ROSé, afkomstig van wijngaard Bi’j de Regge te Wierden.

ROSé is een blend van 65 procent Regent en 35 procent Rondo. ROSé is gemaakt volgens het procedé saignée partielle, waarbij het sap voor de rosé is afgepompt van wat later de rode wijn ging worden.
De Wijnmakers hebben deze wijn koel vergist, om zo de fruitaroma’s optimaal te behouden. ROSé heeft 13 procent alcohol.

De Wijnmakers ROSé

De Wijnmakers ROSé 2018

Een heldere, diepe “tomaat” rosé kleur. In de rand licht roze weglopend. De kleurintensiteit is fors: ik geef het een 4 uit 5 voor een rosé.
Een open neus waarbij de frambozen en aardbeien je glas uit stuiven. Heerlijk fris met heel lichte gistgeuren, wat natte kalk en zuurstok-snoep. Fijne neus.
Een wat filmend mondgevoel. Rijp zoet fruit van frambozen en aardbeien wat ook in de neus tevoorschijn kwam. Daarnaast bosbessen, rode grapefruit en iets citrus. De zuren lopen er mooi doorheen en zijn goed verweven, gedoseerd en zorgen voor body. Wat rood fruit confiture. Er is balans in deze ROSé. Soepel en redelijk vol van smaak.

Een flinke en fruitige ROSé. De diepe kleur maakt een stoere indruk en dat zet zich voort in de smaak. Gekoeld nuttigen, dan komt deze wijn het best tot zijn recht. De Wijnmakers hebben hiermee een ROSé geproduceerd die er staat!

Score: 13,3 punten.

ROSé van De Wijnmakers is klaar om te worden geconsumeerd en blijft dat zeker tot 2021.
De Wijnmakers ROSé
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #dewijnmakers #nederlandsewijn #rosé #overijssel