Wijngaard St. Martinus Hemels Rosé 2016, Limburg, Nederland

Hemels Rosé
In het uiterste zuiden van Limburg, bij het dorpje Vijlen, liggen de wijngaarden van wijnmaker Stan Beurskens.

Wijngaard St. Martinus is een voor Nederlandse begrippen grote wijngaard, want de totale oppervlakte is 13 hectare. Dit omvat de wijngaarden ’t Rott, Holset en Villare. Daarnaast zijn er nog enkele wijngaarden waar geëxperimenteerd wordt met “nieuwe” druivenrassen.

Stan Beurskens is een bekende naam in de Nederlandse wijnwereld. Hij begeleidt en adviseert vele wijngaarden in Nederland (en buitenland) bij de vinificatie.
In 2014 is het (met aarde bedekte) wijnkenniscentrum geopend. In het kenniscentrum wordt veel onderzoek gedaan naar nieuwe technieken om de wijnbouw nog duurzamer te maken. Ook worden hier cursussen en masterclasses gegeven. Het wijnkenniscentrum fungeert daarnaast als onderzoeksinstelling voor wijnanalyse en bodemanalyse.

Uiteraard kun je er ook terecht voor de aankoop van flessen wijn! Of genieten op het mooi gelegen terras van een glas…

Wijngaard St. Martinus

Hemels Rosé is gemaakt uit 3 druivensoorten: Monarch, Pinotin en Cabernet Cortis. Het alcoholpercentage is 12,5 procent en de fles is gemakkelijk te openen door middel van een schroefdop.

Een blik op de website van Wijngaard St. Martinus geeft de indruk dat deze wijn niet meer leverbaar is; hij staat in ieder geval niet meer in het assortiment. Ik heb indertijd € 15,95 betaald voor deze fles.

Hemels Rosé 2016

Een fraaie, heldere en medium diepe rosé kleur.
De neus is plezierig: wat aardbeien, rode appeltjes, brooddeeg en zuivel. Licht gekonfijt fruit.
Heel licht tintelend op de tong, met crispy zuren. Lichtrood fruit wat net rijp is, een bittertje van limoen en een wit pepertje. Kruidig en wat mineralen. De zuren geven een mooie spanning en levendigheid in de smaak.

Hemels Rosé is een fijne (noordelijke) rosé met frisheid en spanning. Een wijn die zeker kwaliteit heeft en het genieten waard is.

Score: 13,7 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot en met de zomer van 2018.