Wijngaard Saalhof Fantastique Rondo 2016, Noord-Holland, Nederland

Wijngaard Saalhof Fantastique Rondo
Aandacht voor een Nederlandse polderwijn, gemaakt uit de Rondo.

Siem, Ada, Ben en Céline Loos zijn de trotse eigenaren van Wijngaard Saalhof, gelegen in het pittoreske Westfriese Wognum. In hun wijngaard van 8.000 stokken worden de volgende druivenrassen verbouwd: Johanniter, Solaris, Souvignier Gris, Rondo en Pinot Noir. De “Loosjes” maken hiervan witte, rode, rosé en mousserende wijnen.

Dat er bij Wijngaard Saalhof meer te zien en te doen is dan alleen een wijnbedrijf, kunt u zelf ontdekken als u HIER klikt.

Wijngaard Saalhof

Deze Rondo Fantastique heeft een houtrijping van minimaal één jaar gehad in Franse en Amerikaanse eiken vaten.

Even iets over de Rondo, een hybride ras wat je in Nederland veelvuldig tegenkomt. De druif is ontstaan uit een kruising tussen Saperavi Severnyi en de St. Laurent (synoniem: Geisenheim 6494-5). De Rondo is gekweekt in Tsjechië en daarna verder ontwikkeld op het bekende wijnbouwproefstation in Geisenheim, Rheingau, Duitsland.

Een krachtige groeier is de Rondo wel en hij heeft een goede weerstand tegen vorst. Rondo wordt ook gebruikt als tafeldruif. Hij geeft volle wijnen met veel kleur.

De Rondo Fantastique is uiteraard verkrijgbaar bij Wijngaard Saalhof, een fles kost u € 12.

Tijd om te proeven: eruit met die kurk en inschenken maar…

Wijngaard Saalhof Fantastique Rondo 2016

Een zeer diepe, donkerrode kleur. Bijna ondoorzichtig. Purperrood en vol in de rand. Mooi hangende tranen in het glas, iets schuimend.
De neus is fijn maar wel iets ingetogen. Fruit van zwarte bessen en kersen. Wat aards. Confiture, paprika en licht rokerig.
In de mond is deze Rondo redelijk zacht en soepel. Zoethout, drop, rode bietjes en iets mint. Chocolade en vanille. De tannines zijn mild te noemen. Vlezig, sappig en rond met een klein eindzoetje. Fantastique Rondo heeft een warme, bijna zwoele afdronk (en dat voor een wijn uit de koele polder).

Dit is gewoon een prima wijn uit de Nederlandse polder. De Rondo geeft een toegankelijke wijn met veel donker fruit.

Score: 14,2 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2022.
Wijngaard Saalhof Fantastique Rondo