Wijngaard Saalhof Fantastique Cuvée Rosé 2016, Noord-Holland, Nederland

Wijngaard Saalhof Rosé
Een zomerse rosé van Nederlandse bodem. Uit het Noord-Hollandse Wognum om precies te zijn.

In deze prachtige zomer is een koel glas rosé natuurlijk een ideaal drankje voor op het terras of in de tuin. Wijngaard Saalhof zorgt ervoor dat u niet ver hoeft te zoeken naar zo’n glas.

Wijngaard Saalhof verbouwt in de Noord-Hollandse polder een vijftal druivenrassen: Johanniter, Solaris, Souvignier Gris, Rondo en Pinot Noir. De aanplant van Pinot Noir is natuurlijk best wel bijzonder te noemen, hier in de Nederlandse polder. Er worden bij Wijngaard Saalhof witte, rode en mousserende wijnen gemaakt.

Daarnaast zijn er bij Saalhof verschillende andere mogelijkheden. Er is een Bed and Breakfast, er staan vijf vakantiewoningen bij de wijngaard en er zijn camperplaatsen. Voor het eten hoeft u niet ver weg want er is een uitstekend restaurant op het erf gevestigd: restaurant Saalig.

De Fantastique Cuvée Rosé is een blend van Pinot Noir en Souvignier Gris. Een bijzonder huwelijk tussen een klassiek ras en een hybride soort. Als dat maar goed gaat…
Samen zorgen ze voor 12 procentjes alcohol in de fles. Een kurk sluit de fles af.

Van de prijs wordt je vrolijk; voor € 7,50 wisselt de fles van eigenaar. Dat is voor een Nederlandse wijn toch echt aan de lage kant. Eens kijken of we van de wijn ook vrolijk worden…

Wijngaard Saalhof Fantastique Cuvée Rosé 2016

Een heldere en vrij licht rosé kleur. In de rand bleek uitlopend.
De neus is fris en zuiver. Wat citrusfruit en gele appels. Verder het fruit van abrikozen en nectarines. Al met al boordevol fruit in het bouquet.
In de mond wat knisperende zuren. Vrij lichtvoetig van body en iets straf in de smaak. Ook wat kruidig en wat groente/kool. Soepel met een klein restzoetje. Deze Fantastique Cuvée Rosé blijft plezierig hangen in de afdronk.

Een ongecompliceerde frisse rosé met een subtiele kruidigheid. Lekker zomers “roseetje” van Nederlandse bodem, gewoon genieten!

Score: 12,5 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.

Wijngaard Saalhof Fantastique

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijngaardsaalhof #nederlandsewijn