Wijngaard Saalhof Beaujoloos 2018, Beaujolais uit de polder?

Wijngaard SaalhofEen allemansvriendje uit de polder: deze Beaujoloos van Wijngaard Saalhof.

Wijngaard Saalhof en de vele mogelijkheden

Bij Wijngaard Saalhof in de regio West-Friesland worden uit de druivenrassen Johanniter, Souvignier Gris, Rondo, Solaris en Pinot Noir verschillende witte, rode, rosé en mousserende wijnen gemaakt. Daarnaast zijn er bij Saalhof diverse andere activiteiten/mogelijkheden. Er is een Bed and Breakfast, er staan vijf vakantiewoningen bij de wijngaard en er zijn camperplaatsen. Voor het eten hoeft u niet ver weg want er is een uitstekend restaurant op het erf gevestigd: restaurant Saalig.

Beaujo-Loos

Ik proef ditmaal de Beaujoloos, een rode wijn van Saalhof die uiteraard vernoemd is naar wijnmaker Siem Loos met een knipoog naar die bekende Franse rode wijn, de Beaujolais.
De Beaujoloos 2018 is overigens onderscheiden met een bronzen medaille op de Wijnkeuring van de Lage Landen 2019.
In de webshop van Wijngaard Saalhof treft u de Beaujoloos aan voor een verkoopprijs van € 12,50.

Wijngaard Saalhof

Wijngaard Saalhof Beaujoloos 2018

Een heldere en redelijk diepe donkerrode kleur. De kleurintensiteit waardeer ik op 3,5 uit 5. Met die diepte gaat de vergelijking met een Beaujolais niet op. In de rand zie ik purperrood.
In de neus tref ik paprika, groenten (kool) en wat gistgeuren aan. Iets gestoofd fruit van aardbeien, frambozen en rode bessen. De aroma’s komen jeugdig en fruitig het glas uit.
Een licht boterig mondgevoel en een wat zoete, “jammige” binnenkomst. Confiture van bessen, honingdrop, zoethout, gist, rode winegums en cassis. Vrij zachte zuren die wat body en een soepele smaak geven aan de Beaujoloos. Rond en sappig.

Een lieflijke, soepele en fruitige wijn. Afgezien van de donkere kleur heeft deze Beaujoloos wel wat eigenschappen van een Beaujolais. Het is een echte allemansvriend. Ik adviseer de wijn licht te koelen.

Score: 12,5 punten.

De wijn is nu op dronk. Ik zou Beaujoloos ook niet te lang bewaren; tot 2021 is de wijn op zijn best.
Wijngaard Saalhof
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijngaardsaalhof #nederlandsewijn