Wijngaard de Plack Regent Barrique 2015, Gelderland, Nederland

Wijngaard de Plack Regent Barrique

Wijngaard de Plack, prachtig gelegen in de mooie omgeving van “wijndorp” Groesbeek. Wij proeven de de Plack Regent Barrique

Wijngaard de Plack

Groesbeek ligt in een glooiend en bosrijk landschap, dat in Duitsland in het uitgestrekte Reichswald wordt voortgezet. Dit glooiende landschap maakt deel uit van de Nederrijnse heuvelrug, een stuwwal die gevormd is in de voorlaatste IJstijd (Saalien). In de laatste IJstijd (Weichselien) werd vervolgens door de wind löss afgezet op de stuwwal rond Groesbeek.
Waarom dit (korte) geologische verhaal? De grondsoort löss, een soort fijne leem, is namelijk door zijn structuur en eigenschappen een ideale grond voor druiventeelt!

Wijngaard de Plack van John en Virginie Grutters, ligt aan de rand van het Duitse Reichswald. De wijngaard is 1 hectare groot en er worden verschillende hybride druivensoorten verbouwd, zoals Johanniter, Cabernet Blanc, Cabernet Colonjes, Cabernet Noir en Regent.

We proeven de Regent Barrique, een rode wijn die een houtlagering van 12 maanden heeft ondergaan. De wijn heeft 12,5 procent alcohol en de fles heeft een schroefdop als afsluiter.

De Regent Barrique en andere wijnen zijn uiteraard verkrijgbaar bij de fraai gelegen Wijngaard de Plack. De Regent Barrique is daar te vinden voor de prijs van € 12,95.

Wijngaard de Plack Regent Barrique 2015

Donker en dieprood van kleur. In de rand wat bleekrood uitlopend.
De neus toont zich wat gereserveerd. Iets rokerig, vanille en aardse tonen (herfstbos). Fruit van zwarte kersen en een tikje gronderige geur.
In de mond proef ik een zachte, ronde wijn met milde zuren. Zoethout, wat groente, rode paprika en cassis. Licht kruidig. Ook in de smaak is de houtlagering te proeven (vanille). Redelijk wat fruit en lichtvoetig van body. Komt gepolijst over.

Wijngaard de Plack Regent Barrique 2015 is een soepele en lieflijke wijn met lichte houttonen die subtiel verweven zijn in het smaakpalet. Helemaal niet onaardig.

Score: 13,1 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.