Wijngaard de Plack Bubbelwijn 2016, Gelderland, Nederland

Wijngaard de Plack Bubbelwijn


De feestdagen komen eraan! We proeven de Plack Bubbelwijn, een bubbelwijn van eigen bodem.

In het prachtige stuwwallenlandschap rondom Groesbeek ligt Wijngaard de Plack. Wijngaardeniers John en Virginie Grutters beheren hier sinds april 2006 een wijngaard die inmiddels 1 hectare groot is. De volgende druivensoorten worden hier, aan de rand van het Duitse Reichswald, verbouwd: Regent, Cabernet Colonjes, Cabernet Noir, Cabernet Blanc en Johanniter.

Er zijn, naast wijnproeven op het gezellige terras, tal van activiteiten mogelijk. U kunt het allemaal vinden op de website van Wijngaard de Plack.

Op de fles bubbelwijn 2016 prijkt trots een zilveren medaille, behaalt op de Wijnkeuring van de Lage Landen 2017.
De bubbelwijn 2016 is gemaakt uit de Johanniter druif. Het alcoholpercentage is 11,5 procent en de fles is simpel te openen door middel van een schroefdop…

Wijngaard de Plack Bubbelwijn 2016

Een heldere, licht bleekgele kleur met een duidelijke groene tint erin. Hele fijne belletjes geven dit een feestelijk uiterlijk.
De neus is redelijk open en zuiver. Citrusfruit, gele appels en natte steen.
Op de tong een stevige mousse, die licht overheersend overkomt. Fris en sprankelend van smaak. Het fruit van limoen en grapefruit, wat ook een fijn bittertje achterlaat. Licht kruidig en wat romig/lobbig door de aanwezige mousse. Toch heeft het wel lengte.

Wijngaard de Plack Bubbelwijn 2016 is een plezierige mousserende wijn. Persoonlijk had van mij de mousse iets minder sterk gemogen, waardoor de smaak nog beter tot zijn recht was gekomen.

Mijn score van deze de Plack Bubbelwijn is 13 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot en met de zomer van 2018.