Wijngaard Noordland Rondo du Nord 2014, West-Friesland, Nederland

Wijngaard Noordland Rondo du Nord
Wijn van een kleine wijngaard uit de polder, die reeds in de 17e eeuw is ontstaan.

De polder Heerhugowaard is door drooglegging van een groot meer in de 17e eeuw ontstaan. Op één van de hogere gronden van het Noord-Hollandse Heerhugowaard ligt Wijngaard Noordland. Op een rijke kleibodem worden hier op een natuurlijke basis druiven geteeld.

In het jaar 2005 is men begonnen met de aanplant van druivenstokken. De wijngaard is inmiddels 0,3 hectare groot. De momenteel gebruikte druivensoorten zijn: Johanniter, Souvignier Gris en Rondo. De Cabernet Cortis is begin dit jaar uit de wijngaard gerooid.

Een bezoek aan de wijngaard is op afspraak mogelijk. Voor bestellingen en verkooppunten verwijs ik u graag naar de website van Wijngaard Noordland.

Deze Rondo du Nord 2014 is een Cuvée van ca. 80 procent Rondo en ca.20 procent Cabernet Cortis. De wijn heeft een extra houtlagering ondergaan van 1 jaar in een eikenhouten vat. Het alcoholpercentage is 12 procent en de flesafsluiter bestaat uit een kurk.

Wijngaard Noordland Rondo du Nord 2014

Een donkere, dieprode kleur. Vol in de rand, iets purperrood.
In de neus het fruit van zwarte kersen en bramen. Wat aardse geuren, rokerig en iets lucifer. Wat vanille door de houtlagering.
In de mond is de wijn redelijk zacht en rond. Aardig wat tannines, iets droog van stijl. Donker fruit, cacao, groente en rode paprika. Frisse zuren op de achtergrond. Vrij licht van body, mist wat volheid.

Wijngaard Noordland Rondo du Nord 2014 is een wijn met mooie donker fruit aroma’s. Zuiver, maar wel iets mager van intensiteit in de smaak. De neus is echter fraai te noemen.

Score: 12,7 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.