Wijngaard Hesselink, Achterhoek, Souvignier Gris uit Nederland

Wijngaard Hesselink. Souvignier Gris uit Nederland
Witte wijn uit de Achterhoek, van Wijngaard Hesselink. Uit de Souvignier Gris druif, die het goed doet in Nederland.

De druif Souvignier Gris is in 1983 ontstaan/gekweekt in het onderzoekscentrum in het zuid duitse Freiburg. Souvignier Gris bestaat uit een kruising van de zeer bekende Cabernet Sauvignon en de onbekende witte druif Bronner. De druif heeft een goede resistentie tegen schimmels. De Souvignier Gris zie ik dan ook regelmatig verschijnen in de Nederlandse wijngaarden. En terecht, want er kunnen goede wijnen mee worden gemaakt.

Wijngaard Hesselink is een bekende naam in de Nederlandse wijnwereld. Wijnmaker Gerhard Ensing maakt hier, in het uiterste oosten van de Achterhoek, een flink aantal verschillende wijnen. De wijngaard is een bezoek waard. U kunt terecht op het grote terras of bij minder weer, in de gezellige Schoppe.

Toen ik deze Souvignier Gris ophaalde bij Wijngaard Hesselink, was er nog geen etiket voorhanden, helaas. Er is slechts een kleine hoeveelheid van deze wijn gemaakt, dus als u nog een flesje wilt proeven, wees er snel bij want de wijn is absoluut de moeite waard!
Voor de verkoopprijs van € 12,50 hoeft u het niet te laten.

Wijngaard Hesselink

Wijngaard Hesselink, Souvignier Gris uit Nederland van het wijnjaar 2017

Een licht strogele kleur. Intensiteit van 2 uit 5 voor witte wijn. Helder, maar niet kraakhelder; er zit een licht mistige zweem in. Bleekgeel in de rand.
De neus is geurig en open. Een licht rokerige geur wat doet denken aan vuursteen. Veel fruit van perzik, peer en mandarijnen. Wat aards, mos. Plezierige neus.
Een licht boterig mondgevoel. Redelijk zachte en milde zuren die wel aanwezig, maar mooi gedoseerd zijn. Citrusfruit, gele appel en peer. Daarnaast ook wat tropisch fruit (banaan). Kruidig, wat witte peper. Een tikje honing en wat vanille. Best breed in het smaakpalet. Een restzoetje wat zich manifesteert in de afdronk.

Wijngaard Hesselink heeft het uitstekend gedaan met deze Souvignier Gris! Delicaat, vol en kruidig. De wijn is zuiver en in balans. Een aanrader!

Score voor de Souvignier Gris uit Nederland: 15 punten.

Geschat bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.

Wijngaard Hesselink
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijngaardhesselink #nederlandsewijn #souvigniergris