Wijngaard Hesselink Secco Rosé 2017, een soepel, zomerse bubbel rosé

Wijngaard Hesselink
Het is zomer (al zou je het nu niet zeggen) en een soort wijn die ik bij uitstek geschikt vind voor deze tijd van het jaar is een “bubbel” rosé. Ik proef er één van Wijngaard Hesselink.

U bent van harte welkom op het mooie terras van Wijngaard Hesselink in de buurtschap Winterswijk-Henxel. Daar kunt u genieten van deze Secco Rosé en nog vele andere wijnen (volgens mijn gegevens zijn er 18 soorten) van wijnmaker Gerhard Ensing.

Bodemprofiel

Op wat voor grond groeien de wijnstokken daar bij Wijngaard Hesselink?
Een profiel van de bodem bij Wijngaard Hesselink zit er als volgt uit: de toplaag van ongeveer 30 cm. bestaat uit zwart/grijs zand met veel humus en een goede waterdoorlatende structuur. De laag daaronder (30-120 cm) bestaat uit geel/grijs zand met ijzeroer en is ook goed waterdoorlatend. De onderste laag (dieper dan 120 cm) is een mix van klei en kalksteen met ijzeroer, kalkdeeltjes en pyriet. De kleilaag in de onderlaag zorgt ervoor dat het water niet te snel wegzakt.

Profiel van de secco rosé

De Secco Rosé is gemaakt van verschillende druivenrassen, waaronder de Pinotin, Regent, Riesèl en Johanniter en heeft een mild alcoholpercentage van 11 procent alcohol. De fles wordt afgesloten door middel van een schroefdop.
Je kunt deze wijn vinden in de webshop van Wijngaard Hesselink voor de prijs van 12 euro.

Wijngaard Hesselink

Wijngaard Hesselink Secco Rosé 2017

Een fraaie, lichte zalm-rosé kleur met een gemiddelde kleurintensiteit voor rosé. Helder met iets grove belletjes in het glas.
In de neus ruik ik een mix van de fruitsoorten aardbeien en limoen. Ook een licht zoetig aroma, wat doet denken aan een snoepzuurstok. De neus is wel wat vluchtig.
Aangenaam prikkend op de tong. Een zacht bittertje van rode grapefruit. De mousse geeft een wat lobbig mondgevoel. Citrusfruit en ananas. Licht zoutig, wat mineraliteit en een wit pepertje. Er zit een goede balans tussen de verfijnde zuren en het rijpe fruit, het veroorzaakt een “gezonde” spanning in deze secco.

Deze “secco” is een soepele, frisse en sappige “bubbel” rosé. Een wijn die het prima doet bij dit jaargetijde. Gewoon lekker van genieten!

Score: 13,6 punten.

De wijn is nu prima op dronk en blijft in die conditie tot en met de zomer van 2020.
Wijngaard Hesselink
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijngaardhesselink #nederlandsewijn #achterhoek #rose